Fraudă bancară de peste 20 de milioane de euro | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Reţineri în cazul fraudei bancare de peste 20 de milioane de euro

UPDATE – Reţineri în cazul fraudei bancare de peste 20 de milioane de euro

scris de C.P.
0 afisari

UPDATE, ora 22.55 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au emis, joi, şapte mandate de reţinere în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, audierile continuând la sediul DIICOT Bucureşti. Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, scrie presa locală, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false.DIICOT audiază, joi, o sută de persoane într-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzând la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora in Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că persoanele reţinute până în prezent nu sunt din rândul celor care deţineau funcţii la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri şi la Ministerul Economiei. Toţi cei reţinuţi pentru 24 de ore au fost duşi în arestul central al Poliţiei Capitalei.

La audieri au fost aduse, joi, o sută de persoane, între care angajaţi ministeriali, după ce anchetatorii au descins la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, informează DIICOT.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către învinuiţii Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel – Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Direcţiei.

Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse – au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională este estimată la suma de 22 milioane de Euro. La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse 100 de persoane in vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale în cauză. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de către SRI.

7 comentarii

ruski celovek 01-11-2012 - 13:18

Ma baieti,romanii nu sunt hoti,astia care au furat
sunt toti ovrei ca intotdeauna,cronic.Treziti-va
leoparzilor!

Paul din Ohio 01-11-2012 - 20:27

Nu ai dreptate. Astia sunt toti securisti de-ai tai, mai rusule. In particular, securistul Diaconescu este un vechi KGBist de-al tau, prieten bun cu Ba’secu.

Erwin.de 01-11-2012 - 20:37

Dle Paul!!!Eu cred ca intr-un fel l-am inteles pe rusnac…..
Exista vreo situatie in care anumite subiecte,ca de genul
acesta,simpaticii postatori,fara niciun rationament ii scot
pe evrei vinovati de toate relele….meritul lor dealungul istoriei
ca cultura,stiinta,medicina,economie……iok,nimic!

Paul din Ohio 02-11-2012 - 00:10

Domnule Erwin, sigur ca sunt unii „postaci” cu astfel de metehne, dar nici cu altii nu-mi este frica. De exemplu cu acest celovek, ai carui inaintasi au distrus elitele si au adus la putere pleava in Romania, care a fost a invatat foarte repede „obiceiurile” rusesti.

Huhu Ciu 01-11-2012 - 21:07

Ruski c. si Erwin e evreul Vodka cel cu 10 nickuri!

Tom Cc 01-11-2012 - 20:47

La ocna cu borfasii cu gulere albe !! Sa taie sarea cu panza de bonfaier !!

ValVerde 01-11-2012 - 21:11

Esti marinimos.
Cu pila de unghii tocita !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult