Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Fraudǎ la Biblioteca Metropolitanǎ. Percheziții la conducerea instituției

Fraudǎ la Biblioteca Metropolitanǎ. Percheziții la conducerea instituției

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Direcției de Investigare a Fraudelor suspecteazǎ conducerea Bibliotecii Metropolitane că a cumpărat cărți rare și a ascuns valoarea acestora.

Fraudǎ la Biblioteca Metropolitanǎ. Percheziții la conducerea instituției (foto:looms.ro)

Fraudǎ la Biblioteca Metropolitanǎ. Percheziții la conducerea instituției (foto:looms.ro)

Surse din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) au declarat marți, 16 septembrie, cǎ perchezițiile efectuate dimineață în acest dosar au inclus sediul din strada Mendeleev al Bibliotecii Metropolitane iar în anchetă ar fi vizat și directorul instituției. Aceleași surse au adǎugat, ȋn comunicatul de presǎ remis de Agerpres, cǎ achizițiile de carte rară ar fi fost făcute prin intermediul unei fundații, din care ar fi făcut parte și directorul instituției.

În acest dosar, polițiștii efectuează mai multe percheziții în București și în patru județe, 16 persoane fiind bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în declarații. IGPR precizează că la cele 18 percheziții din Capitală și județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman participă 130 de polițiști, 19 persoane urmând a fi duse la audieri. Cȃt despre prejudiciu, IGPR a estimat cǎ „până în prezent depășește 5 milioane de lei.”, iar ȋn cauză s-a dispus prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra a 12 imobile evaluate la suma totală de 508.746 euro. Totodată, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri evaluate la suma de 5.485.000 lei”.

La percheziții au participat ofițeri ai Direcției de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, precum și luptători SIAS-IGPR. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult