Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Furt și evaziune fiscalǎ: Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru reținut

Furt și evaziune fiscalǎ: Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru reținut

scris de Laurentiu Banches
81 afisari

Gabriel Bivolaru a fost reţinut, luni, 5 august, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Furt și evaziune fiscalǎ: Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru reținut (foto:newspad.ro)

Gabriel Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de dumincă spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă, au spus sursele citate. Procurorii urmează să ceară instanţei Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Bivolaru şi a celorlalţi suspecţi din acest dosar.

În 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Potrivit mediafax, ȋn acest dosar, Bivolaru a fost judecat pentru fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală în dauna BRD. Bivolaru a fost eliberat în februarie 2007.

12 comentarii

Tache 05-08-2013 - 10:07

Gabriel Bivolaru (n. 8 octombrie 1967) este un deputat român în legislatura 1996 – 2000, ales în județul Ialomița pe listele partidului PDSR. Este fratele vitreg (după tată) al liderului MISA Gregorian Bivolaru[1].
A fost ales deputat PDSR de Ialomița, în 1996, la numai 29 de ani[2]. Până în ianuarie 1990 a fost în înregimentat ca sportiv la Clubul Steaua[3].
La data de 22 martie 2004, Gabriel Bivolaru a fost condamnat la 5 ani de pușcărie de Înalta Curte de Casație și Justiție, după un proces care a durat mai bine de 5 ani, fiind acuzat că a prejudiciat Banca Română de Dezvoltare cu 2.200 de miliarde de lei vechi[4][5][3]. În același dosar au fost cercetate asociata și soția sa[6], Mona de Freitas, și Paula Monica Plazzotta, angajată a băncii la momentul devalizării și prietena apropiată a lui Bivolaru[4]. Potrivit rechizitoriului, în perioada 1991 – 1994, Gabriel Bivolaru și Mona de Freitas au constituit 10 societăți comerciale în București, Eforie Nord, Sinaia și Ploiești, avându-l pe Bivolaru administrator[4]. Cele 10 firme și-au deschis conturi la sucursalele BRD și BCR[4]. În perioada martie-iunie 1992, Bivolaru, administrator al firmelor Atlas T&T, Belona și Union, a emis 25 de cecuri fără acoperire[7]. În perioada decembrie 1994 – martie 1995, a mai întocmit 24 de ordine de plată false[7]. El a contrafăcut ștampila BRD din București și semnătura administratorului de cont iar ordinele au fost transmise[7]. Toate infracțiunile au fost realizate cu ajutorul Paulei Monica Plazzotta, referent la BRD, ulterior administrator de cont pentru toate cele 10 firme ale lui Bivolaru[7]. Ordinele au fost folosite pentru încasarea banilor de la BRD Sinaia[8]. În urma acestor operațiuni, Mona de Freitas și administratorul de cont de la bancă, Monica Plazzotta, au fugit din țară, singurul judecat fiind Gabriel Bivolaru[8]. În anul 2002, Bivolaru a emis 25 de cecuri fără acoperire[4].

Tache 06-08-2013 - 03:57

Mona de Freitas este o celebră infractoare din România.
Conform certificatului folosit la prima sa căsătorie, Mona de Freitas s-a născut la data de 19 aprilie 1951[1]. Numele de pe certificatul de naștere era Sotek, prenumele Monica-Georgeta, iar prenumele părinților – Nicu și Elena[1]. În 1967 a emigrat, împreună cu familia, în SUA[1].

În 1972 a venit în România având ca scop afacerile[1]. Cu acea ocazie a achiziționat cu valută, din Hotel Continental, mărfuri de circa 9.000 de dolari, achitându-le cu cecuri false, după care a părăsit țara[1]. Cazul a fost preluat de organele de miliție, fiind dați în urmărire prin intermediul Biroului Național Interpol[1]. După numai un an, Mona a revenit în România, unde s-a căsătorit cu cetățeanul Ernest Moizesch la data de 25 decembrie 1973[1]. A scăpat de urmărirea penală probabil datorită colaborării cu Securitatea[1].

Ulterior, Mona Moizesch a comis o serie de infracțiuni grave pe teritoriul mai multor state occidentale – în special falsuri bancare[1]. A fost dată în urmărire internațională prin Interpol[1]. Într-un raport pentru uz intern al autorităților din România, în aprilie 1987, se consemna că Monica Moizesch era urmărită de autoritățile austriece, pentru deturnare auto și escrocherie cu cărți de credit false, urmărită de Poliția din SUA în vederea arestării pentru o fraudă de circa 1.000.000 dolari în dauna unei firme din Los Angeles și urmărită de Poliția din RFG în vederea arestării pentru o fraudă de circa 200.000 mărci, comisă în dauna firmelor Deutsche Bank din Frankfurt, Diners Club Germany și Eurocard Germany[1]. Fraudele au fost comise în 1983 cu ajutorul unor cărți de credit false[1]. A fost condamnată de tribunalul din Los Angeles (California), SUA, la 5 ani închisoare pentru fraudă poștală, spionaj și transport de bunuri furate[1]. În aceeași cauză erau implicați și părinții săi, Nicu și Elena Sotek, sora sa, Dragan Gabriela Dumitra, și cumnatul său, Dragan Constantin, toți stabiliți în SUA[1].

În mai 1987, Mona Moizesch s-a căsătorit cu Georgy – Paul de Freitas, din Locking, Marea Britanie[1]. Pentru această nouă căsatorie, certificatul de naștere al Monei a suferit niște modificări[1]. Astfel, numele de Sotek a fost transformat în Socec, Bacău a devenit Buzău, luna aprilie a rămas neschimbată, ziua de 19 a devenit 9, iar anul 1951 s-a transformat în 1954[1]. Numele tatălui Monei a ramas neschimbat, dar numele mamei a fost modificat din Elena in Nutzy[1].

După decembrie 1989, Mona s-a reîntors în România pentru afaceri[1]. S-a asociat la 10 firme cu Gabriel Bivolaru – înregimentat, până în ianuarie 1990, ca sportiv la Clubul Steaua[1]. Numai la Banca Română pentru Dezvoltare (BRD) pagubele actualizate, produse de Mona și Gabriel Bivolaru, s-au ridicat la peste 300 de miliarde de lei vechi[1]. Au fost ajutați în ingineriile lor financiare de către Monica Plazzotta, funcționară BRD, care a dispărut în mod misterios[1].

În cursul anului 1992, Mona de Freitas a semnat mai multe file cec fără acoperire în calitate de administrator la SC „BELONA” SRL și SC „UNION” SRL, prejudiciind Banca Română pentru Dezvoltare cu peste 40 de milioane de lei[2].

În anul 1997, cuplul Gabriel Bivolaru – Mona Freitas a devalizat o fabrică din orașul Țăndărei[3]. Cei doi au vândut, ilegal, pe bucăți, Secția Drojdie de Panificație din cadrul societății AGFD SA Țăndărei, prejudiciind statul cu peste 10 miliarde de lei vechi[3]. Activele societății au fost vândute cetățeanului britanic John Szepietowski, iar terenul acestei societăți a fost vândut soților Mihaela Ene (sora lui Bivolaru) și Cornel Ene[3].
Începând cu mijlocul anilor 1990, Mona de Freitas s-a folosit pe rând de numele: Mona Bradley, Mona de Freitas, Mona Alton, Mona Otford și Mona Otley[3]. Lângă acestea, a adăugat, de multe ori, și titlul de baroneasă[3]. În perioada comunistă, în anii 1980, Mona de Freitas poseda nu mai puțin de 5 pașapoarte, între care unul israelian și unul românesc, dar și acte de apatrid[3].

În ianuarie 1997, Parchetul General a emis mandat de arestare pentru Mona[1]. După câteva luni, mandatul a fost retras de către instanța supremă, pe baza unor certificate medicale emise de Bath Road Hospital din Anglia, în care se preciza că Mona de Freitas era pacienta acestui spital, unde se afla internată din 26 martie 1997, fără întrerupere, din cauza unui risc de avort[1]. În iulie 1998, mandatul emis pe numele Monei de Freitas a fost anulat de Curtea de Apel București[4].

În iunie 2004, magistrații Judecătoriei Sinaia și ai Tribunalului Prahova au decis că faptele pentru care de Mona de Freitas a fost anchetată și trimisă în judecată – înșelăciune în formă continuată și cu circumstanțe agravante – s-au prescris[5].

Antibasistul 06-08-2013 - 05:51

Dupa numele ei multe si marea ei hoție e, tipic, ji danca!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 14:15

Bineinteles ca asistam la alt DOSAR POLITIC, in care, „oamenii” lui Basescu din justitie „vineaza” oameni onesti si morali ai psd-ului, in ura lui furibunda impotriva acestui partid care a cistigat urltimele alegeri cu peste 70% si a „relansat” (la misto, bineinteles) economia, dind drumul la zeci si zeci de taxe, pentru ca, prin inmultirea numarului de taxe este singurul mod de a comnduce o tara putreda.

Deci, acest nemernic de Bivolaru, „ciordea” la greu petrol direct din teava principala a terminalului din Constanta. El umplea cisterne toata noaptea pentru ca umplerea acestor cisterne se facea la 0.1 bari, ca sa nu se simta pe monitoarele celor care urmareau si monitorizau curgerea pe tava a petrolului. Dupa ce umpleau aceste cisterne, mafiotii acestui cinstit de psd-ist le trimitea pe blat la o rafinarie care fusese inchisa de autoritati, dar ea functiona bine-mersi cu acordul mafiotilor din localitate. Cind au simtit ca sunt „filati”, mafia Bivolaru si-a mutat centrul de umplere instalind o teava imansa sistem by-pass ducind-o direct in mijlocul unui cimp pe care se insaminta griu sau alte cereale. Acolo, la capatul tevii, se incarcau de data asta cisterne tip camion si erau trimise intr-o alta rafinarie, construita imediat intr-o comuna din jud. Constanta.

E clar ca in Romania traiesc aproape 20 de milioane de cetateni din care, 19,99 milioane au dezvoltat al saselea simt, care nu este altul decit CIORDEALA. Disperarea de a face bani intr-un numar cit mai mare, de a face averi peste noapte ca Becali i-au innebunit pe toti romanii ceea ce face, ca sa asistam la un jaf national. Romanii au ajuns sa fure tot, de la becurile de pe scara blocurilor pina la petrol din terminale nationale sau internationale.

Mai merita tara asta sa existe intr-un continent care este locuit de oameni cinstiti, disciplinati, civilizati? Nicidecum. Suntem uin popor care murdareste la propriu fiinta umana.

salut 06-08-2013 - 01:46

Ce-ti mai place sa mananci kkt. Acest Bivolaru – intr-adevar,un hot- a fost condamnat de Justitia de pe vremea PSD-ului, in 2004. Nu cum rastalmacesti tu lucrurile. Dar nu te-ai putut abtine sa-ti infingi limbuta drept in kurul kkcios al matrozului, nu-i asa?

digital 05-08-2013 - 18:47

te-ai defectat sau te-ai defecat pe mătta aia plină de avortoni?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-08-2013 - 21:24
UnUL 05-08-2013 - 22:14

ĂȘTIA NE SUNt PESEDEII, TRECUȚI, PREZENȚI ȘI VIITORI!

salut 06-08-2013 - 01:55

Cu bune, cu rele. Ce te faci cu PDL-ul, azi e, maine deloc? Anatomia fecalei, are umbra dar n-are coloana vertebrala. Asta asa, doar de dragul discutiei, nu ca ar avea vreo importanta.

Ereticul 06-08-2013 - 02:29

Radiografia la raze X, nu anatomia. Desigur, esenta mesajului ramane aceeasi.

salut 06-08-2013 - 02:48

Bineinteles. Oricum, nu am intentionat vreodata sa retin citate din zevzecul despre care vorbim : nu-i nimic de retinut la el. Dar in contextul strict limitat al discutiei, PDL=Fecala, trebuie sa recunosti ca s-a potrivit. Nu degeaba specialistul in radiografia fecalei e basist, PDL-ist.

Ereticul 06-08-2013 - 02:54

100% de acord. Zevzecul trebuie citat (fie si aproximativ) numai in contextul pdl. Din principiu, cui ii place ce-a scris cretinul, si-l apara sau sustine, n-are decat sa-l adulmece sau sa si-l insuseasca, cu fecale si alte obscenitati cu tot.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult