Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Furtul din Rotterdam. Expertiză: Cel puţin trei tablouri au fost arse

Furtul din Rotterdam. Expertiză: Cel puţin trei tablouri au fost arse

scris de L.M.
54 afisari

Cuiele găsite în cenuşa analizată în dosarul furtului de la muzeul din Rotterdam, ridicată la percheziţii, sunt mai vechi de sfârşitul secolului al XIX-lea, fiind făcute manual, iar după numărul acestora, ar fi fost arse cel puţin trei tablouri, potrivit expertizei făcute de specialiştii MNIR.

Furtul din Rotterdam. Expertiză: Cel puţin trei tablouri au fost arse

Furtul din Rotterdam. Expertiză: Cel puţin trei tablouri au fost arse

Directorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, a declarat, joi, că aceste cuie găsite la expertiză sunt mai vechi de sfârşitul secolului al XIX-lea, produse „într-o tehnică meşteşugărească, deci de fierari, bucată cu bucată, fiind prin batere, prin forjare”.

Cuiele actuale sunt produse industrial, cu ajutorul unor maşini din sârmă. Este o diferenţă de la cer la pământ. Şi pigmenţii sunt pigmenţi specifici pentru vopselele de ulei profesioniste, folosite de pictori, nu sunt vopsele folosite pentru vopsit gardul sau mobila. De asemenea, aţi văzut că adesea pigmenţii sunt aşezaţi pe stratul de preparaţie şi poartă urme de pânză imprimată sau chiar incomplet arsă”, a spus Ernest Oberländer-Târnoveanu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat rezultatul expertizei făcute de specialiştii MNIR în cazul probelor ridicate de procurori din casa Olgăi Dogaru, transmite Mediafax.

Acestea au fost prelevate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la percheziţia din 1 martie, de la adresa din comuna Carcaliu, strada Mălăşneaca nr. 1351, judeţul Tulcea şi separate în cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, Serviciul expertize fizico-chimice.

Reprezentanţii MNIR au precizat că, în urma expertizei, s-a stabilit că, după numărul şi tipurile de cuie găsite, este posibil să fie arse trei tablouri diferite.

„La acestea putem să adăugăm un al patrulea, cel de la care provin scoabele, care provin fie de la o lucrare realizată recent, contemporană, fie de la o lucrare mai veche, restaurată şi a cărei pânză a fost realizată pe un şasiu nou. Deci minimum trei, maximum patru lucrări, dar numai cele realizate în tehnica ulei pe pânză”, a precizat dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu.

Acesta a adăugat că nu poate spune cu exactitate dacă tablourile arse fac parte din cele şapte opere de artă furate de la muzeul din Rotterdam.

Muzeul Naţional de Istorie a României a prezentat rezultatele expertizei într-o conferinţă de presă care a avut loc joi. La conferinţă au participat directorul general al MNIR, dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, şi echipa de experţi a Centrului de Cercetări şi Investigaţii Fizico-Chimice şi Biologice din cadrul muzeului, din care fac parte dr. Gheorghe Niculescu, dr. ing. Migdonia Georgescu şi cercetător ştiinţific Zizi Baltă

3 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-08-2013 - 20:20

Ei , si ce daca !

Rromanasii fac ce stiu mai bine ; Fura si Talharesc !

Romeo2110 12-08-2013 - 09:07

Pai privatizarea economiei romanest nu a fost furt si talharie, faradelergi la care coreligionarii lui Picaso au fost actori principali ?

PS: Oricum majoritatea „capodoperelor” lui Picaso sunt nocive pt suflet si ar fi trebuit de mult puse pe foc.

Tache 12-08-2013 - 09:17

Ioan,8:44 ” Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El dela inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Oridecateori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii. ”
”Evreii sunt Marii Maestri ai minciunii !” Arthur Schopenhauer

Ostilitatea faţă de ţigani în ţările Europei de Est este tot mai mare. Declaraţia aparţine lui Péter Krekó, director de cercetare al Institutului Political Capital din Budapesta şi a fost făcută într-un interviu pentru Vocea Rusiei în contextul în care patru unguri cu viziuni neonaziste au fost condamnaţi la închisoare, marţi, de către un tribunal din Budapesta pentru crime rasiste.

http://romanian.ruvr.ru/2013_08_10/Crimele-din-motive-rasiste-o-problema-pan-europeana-8929/

Nasol moment ! Scalpul tiganilor este in pericol ! Au profitat, s-au dat cu stapanirea, au abuzat si si-au batut joc de bastinasi…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult