Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Gabriel Berca: 52 angajajaţi MAI cu arme letale au probleme psihice

Gabriel Berca: 52 angajajaţi MAI cu arme letale au probleme psihice

scris de A.P.
4 afisari

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV, că în urma verificărilor dispuse au apărut deja semne de întrebare privind 52 de angajaţi care deţin arme letale şi care sunt în analiza Direcţiei medicale pentru că au avut probleme de natură psihologică.

gabriel bercaBerca a spus că în cazul lui Gheorghe Vlădan problema nu este faptul că avea permis de port-armă, ci că MAI nu a avut o activitate de cunoaştere a comportamentului acestuia. „Nu este o problemă dacă ai permis de port-armă şi mergi la vânătoare. Avem nevoie de oameni în sistem pe care să ne bazăm din toate punctele de vedere, adică oameni cu integritate în familie, oameni care nu au deviaţii de comportament”, a spus Berca. El a reafirmat că a dispus ca, la nivelul ministerului, toţi cei care deţin arme letale să fie verificaţi.

„Avem vreo 52 de cazuri cu semne de întrebare. În momentul în care vom avea toate aceste date, vom vedea câţi astfel de oameni, potenţiali infractori sau potenţiali oameni care pot să le creeze probleme cetăţenilor, avem şi vom vedea ce vom face. Avem deocamdată 52 de oameni, nu care au un comportament deviant, ci care au avut probleme de natură psihologică şi care în acest moment sunt în analiza Direcţiei medicale, şi pentru care vom lua măsurile de urgenţă”, a spus ministrul Gabriel Berca.

Întrebat dacă celor 52 de persoane le-au fost retrase armele, Berca a răspuns: „După ştiinţa mea şi dispoziţiile mele, nu mai au arme. Eu sper ca acest lucru chiar să se întâmple, şi verificările sunt permanente”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult