Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Galaţi: Cei şapte inculpaţi din dosarul Boldea rămân în arest

Galaţi: Cei şapte inculpaţi din dosarul Boldea rămân în arest

scris de A.B.
2 afisari

Cei şapte inculpaţi din dosarul în care este implicat Mihail Boldea, între care şi fostul subprefect de Galaţi Aurica Luchiniuc, rămân în arest după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora.

mihail boldeaCurtea de Apel Galaţi a respins ca nefondate solicitările inculpaţilor de înlocuire a arestării cu interdicţia de a părăsi localitatea şi a decis să prelungească mandatele de arestare cu 30 de zile pentru Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr.

De asemenea, în cazul Auricăi Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi, instanţa a decis prelungirea mandatului de arestare cu 19 zile.

În 16 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr.

Fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţie de a părăsi localitatea. Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior, în 28 martie, Instanţa supremă a decis arestarea preventivă a fostului arbitru la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc.

Totodată, instanţa a dispus ca avocata Mihaela Bolboceanu să fie cercetată în libertate, aşa cum a decisese Curtea de Apel Galaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult