Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Galaţi, strada Brăilei: 17 kg de mercur, fără permis auto

Galaţi, strada Brăilei: 17 kg de mercur, fără permis auto

scris de Marius Bâtcă
9 afisari

Pe strada Brăilei, în Galaţi, a fost prins un traficant de mercur. Căldură mare, captură grea. Dacă n-ar fi fost adevărat, nu s-ar mai fi publicat.

mercur

Cu “doar” 17 kilograme de mercur a fost prins, vineri, gălăţeanul. Dar, tocmai pe strada Brăilei. Şi cum, cică, ar exista aşa o chestiune de mândrie şi râcă locală, n-ar fi fost exclus să ne trezim cu un conflict, pe bază de jurisdicţie, între poliţiştii din cele două oraşe-port la Dunăre. Mai ales pe partea rutieră.

Din fericire, n-a fost să fie. Ideea este că, după ce că a crezut că poate să vândă 17 kilograme de mercur, substanţă clasificată foartă special – nu neapărat din cauza toxicităţii, cât a întrebuinţărilor sale în cocteiluri cu potenţial de armă de distrugere în masă, cu puternic cu iz nuclear – traficantul a condus şi fără permis auto.

Ghinionul lui de neşansă ar putea să fie faptul că, pe numele lui, a fost întocmit dosar penal “sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere, deţinere sau orice alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice şi foarte toxice fără drept şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat”.

Asta, dacă nu o să fie eliberat de vreo instanţă, pe motiv că nu reprezintă pericol public.

Trebuie spus şi că acţiunea aparţine poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu cei ai Serviciului Operaţiuni Speciale Galaţi şi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J.Galaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult