Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Garda de Coastă dă afară sute de poliţişti de frontieră

Garda de Coastă dă afară sute de poliţişti de frontieră

scris de M.A.
5 afisari

Aproximativ 350 de poliţişti de frontieră vor rămâne fără locuri de muncă după ce se va înfiinţa Garda de Coastă, a precizat ministrul de interne, Traian Igaş.

Politia de Frontiera

El a declarat că noua structură va fi formată prin unificarea a patru inspectorate de poliţie de frontieră. „Practic, încercăm să fim mai eficienţi şi, totodată, încercăm să diminuăm anumite cheltuieli, iar prin unificarea celor patru inspectorate judeţene, practic, reducem cu aproximativ 350 de posturi, care nu se vor mai regăsi în noua structură şi aici cred că e un lucru important pentru că vom avea cheltuieli mai puţine”, a explicat Traian Igaş, citat de RRA. Ministrul de Interne a afirmat că din rândurile Poliţiei de Frontieră probabil vor pleca „cei care nu au avut eficienţă”.

Traian Igaş a reamintit că cele aproape 3.000 de posturi de poliţie comunală vor fi desfiinţate în acest an. El nu a putut să avanseze şi o dată a desfiinţării acestor posturi, spunând că se lucrează încă la acest concept.

La sfârşitul lunii februarie, Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că supune dezbaterii publice un proiect de lege care vizează înfiinţarea Gărzii de Coastă, în zona litoralului Mării Negre, a Dunării Maritime şi a Deltei Dunării. Garda de Coastă va fi organizată la nivelul administrativ al judeţelor Constanţa şi Tulcea, prin reorganizarea inspectoratelor judeţene ale Poliţiei de frontieră Constanţa şi Tulcea. Proiectul de act normativ stabileşte o serie de măsuri “în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, securizării frontierelor aeriene, terestre, maritime şi fluviale, combaterii migraţiei ilegale, asigurării respectării regimului juridic al frontierei de stat, etc., având în vedere statutul României de stat membru al Uniunii Europene”, informea MAI.

Garda de Coastă va avea ca zonă de competenţă suprafaţa din teritoriul naţional constituită din zona de frontieră corespunzătoare judeţelor Constanţa şi Tulcea, Dunărea maritimă, apele maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona conomică exclusivă. De asemenea, proiectul vizează crearea cadrului legal pentru reglementarea efectuării controlului pentru trecerea frontierei de stat a navelor care intră sau ies în/din porturile româneşti în/din curse externe, având în vedere şi obiectivul prioritar pentru România – aderarea la Spaţiul Schengen -, aspect care presupune stabilirea unor noi principii ale controlului navelor care circulă pe fluviul Dunărea, aplicabile după data stabilită prin decizie a Consiliului Uniunii Europene de eliminare a controlului la frontierele interne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult