Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ghiţă: Asesoft a plătit aducerea în ţară a lui Nicolae Popa

Ghiţă: Asesoft a plătit aducerea în ţară a lui Nicolae Popa

scris de C.P.
16 afisari

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a susţinut, luni seară, într-o nouă înregistrare difuzată de România TV, că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii şi care a plecat din ţară în anul 2000, a fost adus în România din Indonezia pe banii unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, „la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român”.

sebastian ghitaGhiţă a susţinut că o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi şi a statului.

„La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?”, a spus Sebastian Ghiţă în cea de-a treia intervenţie pe care a avut-o la România TV de la dispariţia lui, în 21 decembrie.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. La scurt timp de la prăbuşirea, în mai 2000, a Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Popa a plecat din ţară, iar după aproape doi ani autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Popa a fost arestat în 2 decembrie 2009, de către autorităţile indoneziene, şi a fost adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011, presa relatând la acea vreme că a fost adus în România cu „o cursă privată”.

În iunie 2014, Tribunalul Giurgiu a decis definitiv ca Nicolae Popa să execute 10 ani şi patru luni de închisoare.

În prezent, Nicolae Popa este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult