Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Gigi Becali a mai falimentat un brand

Gigi Becali a mai falimentat un brand

scris de Ziua Veche
293 afisari

.Gigi Becali a reusit sa falimenteze Arcom, una din cele mai cunoscute si mai profetabile companii romanesti cu cele mai multe contracte externe inainte de 1989.


Conform Agentia.org omul de afaceri din Pipera a cumparat Arcom in 2007, contra sumei de 25 de milioane de euro, dupa ce a achizitionat succesiv pachete de actiuni. La scurt timp, patronul Stelei a inceput sa-si numeasca in conducerea societatii oameni de casa, director general ajungand, spre exemplu, Mihai Oprea, liderul PNG Olt. A urmat un declin continuu, in mai putin trei ani Gigi Becali reusind sa falimenteze societatea. Astfel, la sfarsitul lunii martie, printr-o sentinta definitiva, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea Grupului de Santiere Arcom in faliment, din cauza unei datorii neachitate catre SC Adiss SA, din Baia Mare. Printre altele, magistratii i-au ridicat companiei dreptul de administrare si au obligat Arcom sa predea gestiunea averii catre lichidatorul judiciar. Nu in ultimul rand, Tribunalul Bucuresti a hotarat blocarea tuturor conturilor Arcom. Pe langa firma SC Adiss SA, Arcom mai are datorii si la alte cinci firme care au deschis de asemenea actiuni in instanta fata de compania lui Becali.

0 comentariu

alfonso 18-05-2010 - 15:55

vasilescu, va admir. ati cotit-o bine spre banca, dupa ce ati facut jurnlaism, altfel acuma mureati de foame. credeti ca economia Romaniei se redreseaza punand 16 la suta impozit pe dreptul de autor? daca erati ziarist ce parare ati fi avut?

honorius 18-05-2010 - 16:28

punerea de impozit pe dobanda la depozitele bancare? cum se va schimba politica bancilor? ca omul si asa ia maximum de 8 la suta pe an la depozitul pe doua luni….si asta e cea mai mare aplicata de banci.

Liviu 18-05-2010 - 20:26

Eu l-as intreba pe d-nul Vasilescu daca chiar crede in ceea ce face, daca crede in ceea ce se intampla in tara asta, daca nu ii este teama ca vreodata, copii copiilor dansului vor fi trasi la raspundere fie si pentru faptul ca dansul a actionat din pozitia unui purtator de cuvant care a linistit „populatia nelinistita” ?!

Sigur ca as avea foarte multe alte lucruri sa-l intreb din aceasta „perspectiva” … Probabil nu se simte cu nimic vinovat deoarece nu este intr-o pozitie de decizie ! Insa se afla foarte aproape de decizie si stie foarte multe lucruri !!! Poate ca acum pe final ar putea sa spuna ceva mai multe decat a spus in decursul timpului …

Intrebarea mea finala este simpla: s-a stabilit ca aici sa fie plantatie sau se mai poate face ceva cu tara asta ?!!! Sigur ca este o intrebare deosebit de delicata la care putini au curajul sa raspunda dar sunt curios totusi sa vad reactia d-lui Vasilescu ! Multumesc …

FORESKIN 18-05-2010 - 23:57

…si CUM SE FACE ca ROMANIA NU ARE ALT GUVERNATOR CAPABIL ?! Sau VA E TEAMA CA DACA VINE ALTUL – si DESCHIDE USA LA CASA DE BANI („rezerve valutare”, „fonduri curente”, „lichiditati”, etc..etc..) O VA GASI GOALA ? si banii DE MULT FURATI si TRANSFERATI ?

CE AR FI SA AVEM UN ALT GUVERNATOR LA BNR – SI UN MIC INVENTAR… ?

maria selavartea 19-05-2010 - 11:50

1 – De ce trebuie ca deficitul bugetar sa fie intre anumiti parametri?
2 – Care sunt caile de a ramine intr-un deficit stabilit?
3 – De ce s-a ales varianta reducerii salariilor si pensiilor?
4 – O majorare a TVA cu 1 procent cum ar influenta inflatia?

ion ionescu 19-05-2010 - 12:04

– Este posibila o majorare a principalelor taxe in urmatoarele 6 – 12 luni?
– Care ar fi influenta macroeconomica a unei astfel de majorari?
– Ar trebui impozitata si cealalata jumatate de tara, cea care traieste la tara? Nu taranii care fac agricultura de subzistenta, ci aceia care fac agricultura, zootehnie, viticultura, pomicultura etc pentru comert. Ce impozite ar trebui acestia sa plateasca? Este subventia in agricultura un ajutor social mascat (cel putin pentru cei care fac agricultura de subzistenta)?
– Consensul de la Washington prevedea, la punctul 2, obligatia statelor de a sustine acele activitati care au valoare adaugata mare si care, in urma impozitarii, ar aduce bani la buget pentru sustinerea educatiei, invatamintului, ordinii publice etc. Care ar trebui sa fie acele activitati?
– De ce bancile par sa nu sustina economia romaneasca, investitiile in general?
– Este Ministrul de Finante un “concurent neloial” al economiei reale?

emil boc 19-05-2010 - 12:09

– Pretul petrolului, al gazelor naturale de import sunt exprimate in dolari, iar dolarul se apreciaza fata de leu, ceea ce presupune scumpiri ale carburantilor, gazelor naturale, energiei electrice si termice si, din aceasta cauza, practic, la toate produsele si serviciile. Cum va putea BNR “sa tina inflatia in frau”?
– Mai este aderarea la zona euro in 2015 de actualitate? Mai poate Romania sa indeplineasca criteriile de convergenta?
– Reducerea de 25% din veniturile angajatilor se aplica si celor de la BNR?
– De ce BNR incaseaza comision la fiecare plata bancara on-line?
– Guvernatorul Isarescu face parte din mai multe organizatii internationale, precum Comisia Trilaterala si Grupul Bilderberg. Cum ajuta Romania prezenta sa in aceste organizatii?
– Exista o ordonanta privind sistemele de plati. Cum si de cand se aplica?

marinel 19-05-2010 - 12:32

1.Desi BNR a redus dobanda de politica monetara la minimul istoric, bancile comerciale nu au redus dobanzile la credite, ci doar pe cele de la depozite. Ce poate face BNR in acest caz?
2. Bancile comerciale au convenit, la Viena, sa nu-si retraga liniile de finantare ale subsidiarelor din Romania. Totusi, ele fac depozite la bancile – mama sau subsidiare din alte tari, ceea ce face ca disponibilitatile banesti pentru Romania sa se reduca. Este si aceasta o cauza a lipsei de creditare in economia romaneasca?

Ciord Aşul 19-05-2010 - 12:37

Cum furaţi fără să fiţi prinşi? Doresc şi eu să fur, dar mi-e frică. Nu am tehnică şi nu ştiu cum s-o fac fără să fiu prins. D-stra, care sunteţi de atâta timp în această funcţie şi umblaţi cu monetarul precum brinzarii cu caşul, cum faceţi de nu va prinde nimeni?

jonny bravo 19-05-2010 - 13:17

1. Reducerea cheltuielilor este primul pas pe care Guvernul il face pentru iesirea din recesiune. Care ar fi urmatorii pasi?
2. Multi analisti, experti, ba si guvernatorul Isarescu spuneau ca Romania va iesi din recesiune prin cresterea exporturilor. Cursul de schimb a reprezentat un avantaj competitiv pentru exporturile romanesti. Anul trecut, cursul mediu a fost de circa 4,24 lei/euro, iar acum de circa 4,1 lei/euro. Regimul de curs valutar in Romania este de flotare controlata. De ce nu controleaza BNR cursul spre 4,25 – 4,3 lei/euro?

alamar 19-05-2010 - 14:21

CAND terminati cu Socialismul cu fata umana?…

De CE serviciile medicale nu sunt , ca orice alt serviciu : PRIVATIZATE?…

De CE sistemulpensiilor,indivizilor,inca tineri, nu sunt PRIVATIZATE, usurand astfel povara bugetara a Statului?…

CAND veti elimina zecile de programe socialsiste care perpetueaza DEPENDENTA individului de Stat?…

Cand Veti inceta paractica asta oneroasa de a va imprumuta de la altii ptr.a platii pensii,subsidii, bonusuri de masa,ajutoare de copii,de somaj,de rable,de anergie,de transport,de chirie,de,de,de..???

In lumina evenimetelor din Grecia,care si-au predat suveranitatea celor nealesi de greci,celor din Burxeles,si si-au abandonat drachma,in favoarea euro, dvtra contemplati renuntarea la aceasta moneda de colhoz si mentinerea in continuare a monedei nationale ,continuand astfel sa detineti controlul asupra mendei nationale?

Intreb aceasta ptr.ca,de obicei,cand o tara este insolvabila isi devalueaza moneda,creaza o inflatie controlata, ptr. a-si plati datoriile,dobanzile, etc.

Grecia nu o poate face aceasta ptr.ca a renuntat la drchma,iar tiparnitele de euro,nu se afla in mainile grecilor ci a francezilor,germanilor,a celor din Bruxelles care tiparesc euro cand vor si cat vor,idependent de interesele nationale ale mebrilor colhozului european.

Cand veti reduce sau elimina subventiile ptr.educatia „superioara”,si veti forta pe gloetele de tineri aroganti,rasfatati si diletanti sa coboare cu picoerele pe Pamant,si in loc sa aiba timp sa demonstreze,sa intrerupa circulatia si activitatile economice de zi cu zi, sa MUNCEASCA, in paralel cu scoala,ptr. a-si plati singuri costul educatieilor „superioare” si nu vecinii si concetatenii lor, multi din ei mai saraci ,cu familii si copii???
Aceasta masura ar fi o unealta utila in a forja caracterul de responsabilitate individuala a generatiilor viitorare

un crestin 20-05-2010 - 04:59

daca nu va este cu suparare, cat castigati Dumneavoastra intr-o luna sau intr-un an ?

Dati si la saraci din banii Dumneavoastra?Organizat , luna de luna , asigurand hrana sau plata intretinerii locuintei unei familii sarace?

FALITUL 20-05-2010 - 06:38

Domnule Vasilescu, cu tot respectul, va rog sa-mi raspundeti:
Cat mai dureaza furtul asta grosolan, adica de ce creste intotdeauna euro, in fiecare an, ci ajunge pe un varf de an, chiar in luna (octombrie parca!) care se ia drept baza de calculare la toate facturile de anul viitor? de ce continua aceasta smecherie? Niciodata euro nu a scazut, ci a avut cel mai mare varf in luna care se va lua tot anul viitor in calcul la facturi…Cine a instituit aceasta aberatie de vreme ce pe urma scade puterea mea de cumparare a eoru f mult, in timpul anului care urmeaza, dar eu continui sa platesc la pretul cel mai ridicat. Nu e hotie pe fata? Sa nu mintiti, ca nu e frumos!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult