Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Gigi Becali: Cei de la Nord să-i bată pe cei de la Sud! Vezi comunicatul suporterilor stelişti

Gigi Becali: Cei de la Nord să-i bată pe cei de la Sud! Vezi comunicatul suporterilor stelişti

scris de Roland Catalin Pena
11 afisari

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, că este hotărât să „mute” formaţia „roş-albastră” pe noul stadion naţional din sezonul viitor, dar admite că şi-ar putea schimba decizia dacă fanii de la Peluza Sud îşi vor cere iertare sau dacă vor fi „liniştiţi” de cei din Peluza Nord.

Gigi Becali le cere suporterilor stelisti de la Peluza Nord sa-i bata pe cei de la Peluza Sud„Dacă ăia de la Sud vin cu pancarte «Iartă-ne nea Gigi, rămâi în Ghencea», numai aşa rămân. Vă jur că numai aşa rămân. Altfel, «salut tată». Poate văd pancarte, dar nu cred, nu mai am încredere în ei. Trebuie să facă ei curăţenie, cei de la Nord sunt vreo 3.000-4.000. Nu că fac instigare. Dacă ei mizează pe bătăi, să se bată ei 300 cu ăştia 3.000. Să vedem care sunt mai puternici, ăştia ai mei de la Nord sau ăia 300 de la Sud. Să-i bată pe ăia şi să-i liniştească. Sau să nu-i mai lase ei”, a spus Gigi Becali, potrivit Mediafax.

Gigi Becali a menţionat că îi va putea urmări mai uşor şi pe jucătorii stelişti dacă baza de pregătire va fi în Băneasa. „De la vară se vor schimba multe. În trei-patru luni pot să termin şi baza sportiva, în pădure la Băneasa. Vor fi patru, cinci terenuri, un hotel de 50-60 de camere. Să fie acolo, sub ochii mei. Dimineaţă la 8-9, pac. Ce mai pot spune după aia? Bază sportivă, nu o să mai am treabă, de jucat nu mai joc în Ghencea, joc pe Lia Manoliu. Scriu la peluza lor «Istoria e a voastră» şi le-o las lor istoria. Exact acolo, la Peluza Sud. Şi ăştia de la Nord, dacă vor să vină cu istoria mea, şi cu istoria adevărată, a lui Duckadam, cum e recunoscută de milioanele de români, să vină la istoria asta. Dacă vor istoria aia nebună a lor, ce visează ei, cai verzi pe pereţi, îi las acolo. Să stea, să se ducă duminica şi să plângă la morminte părăsite. Totul va fi degradat, cu nocturnă cu tot. Şi să rămână ăia de la Sud cu peluza lor”, a mai spus Becali.

El a precizat că va renunţa şi să se mai judece cu Ministerul Apărării Naţionale pentru Stadionul Steaua. „Pentru ce să mă mai judec şi cu MApN-ul? Plec eu singur. Acum avem termen, o să-i spun judecătorului să acorde un alt termen, ca să pot să-mi iau lucrurile de acolo, şi plec, nu mai trebuie să ne certăm”, a afirmat Becali.

Gigi Becali a anunţat că îşi va face şi o firmă de pază, care să-l protejeze de „huligani drogaţi”. „Cine vrea şi mă iubeşte pe mine vine la Lia Manoliu. Ce să fac? Să mă bat cu pietre? Milioanele de suporteri poate nu sunt de acord, dar trebuie să înţeleagă şi ei că nu o mai pot scoate la capăt cu huliganii. Nu mai au ce să facă pe urmă. Fac eu şi o firmă de pază şi nu o să mai poată arunca nici cu pietre. Şi la cea mai mică înjurătură nu va mai intra niciodată. Totul e legal. Fac totul numai ca să scap de acei huligani drogaţi„, a menţionat Gigi Becali.

În replică la declaraţiile lui Gigi Becali, Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a dat publicităţii următorul comunicat:

„Ca urmare a declaratiilor facute azi, 28 aprilie, de domnul George Becali, Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti(AISS) doreste sa faca urmatoarele precizari:

Instigarea publica la violenta este apanajul oamenilor ramasi fara argumente, cuprinsi de disperare in fata realitatii crude. De asemenea, conform art.324 Cod Penal, instigarea la violenta este o infractiune pedepsibila cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani. Pe ceasta cale, anuntam public ca ne rezervam dreptul de a sesiza organele abilitate in privinta declaratiilor iresponsabile ale creditorului Stelei, domnul George Becali.

Ca oameni si ca suporteri stelisti consideram gestul domnului George Becali drept incalificabil, mai ales la cateva zile dupa ce se lauda cu religiozitatea sa. De fapt, George Becali este un fariseu pentru care violenta si amenintarile sunt la ordinea zilei. Este suficient sa ne reamintim cand cerea fortelor de ordine sa bata contestatarii „ca-n beciurile Militiei” sau amenintarile repetate cu bodyguarzi la adresa suporterilor.

In ceea ce priveste cedarea palmaresului, dupa ce ne va convinge ca nu este doar o noua „aroganta televizata”, dupa ce vom purta discutii cu toata suflarea stelista, oricum ar fi grupata sau organizata, suporterii stelisti vor avea o pozitie oficiala. Daca respecta ideea de istorie si palmares a Stelei, domnul George Becali sa faca aceasta propunere intr-un cadru specific, discret, nu prin circ mediatic, asa cum ne-a obisnuit de-a lungul timpului”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult