Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Gigi Becali, sancţionat pentru discriminare sexuală

Gigi Becali, sancţionat pentru discriminare sexuală

scris de Ziua Veche
0 afisari

Patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a fost sancţionat cu avertisment de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce a declarat că nu transferă un jucător homosexual „nici dacă se desfiinţează” echipa, informează Realitatea.net.

Sancţiunea dictată de CNCD a venit ca urmare a reclamaţiei formulate de Asociaţia Accept, organizaţie neguvernamentală care apără şi promovează drepturile minorităţilor sexuale. „Decizia CNCD de a sancţiona afirmaţiile domnului George Becali ca discriminatorii este un semnal clar pentru cei care mai aveau dubii că legislaţia antidiscriminare este valabilă şi pentru cluburile de fotbal”, spun reprezentanţii Accept.Pe de alta parte, CNCD a respins solicitarile Accept de sancţionare a clubului Steaua pentru discriminarea în domeniul muncii. CNCD şi-a motivat decizia pe faptul ca, deşi avea calitatea de acţionar al clubului la data la care a facut afirmaţiile, Becali nu avea calitatea de reprezentant al clubului. Accept anunţă că va contesta în instanţa aceasta parte a hotarârii CNCD. Gigi Becali a declarat la începutul anului, în cadrul unei emisiuni la Sport Total FM, că „nici dacă se desfiinţează Steaua nu iau un homosexual la echipă”, referindu-se la presupusa orientare homosexuală a fotbalistului bulgar Ivan Ivanov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult