Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Ginerele lui Vasile Blaga, arestat preventiv pentru 30 de zile

UPDATE – Ginerele lui Vasile Blaga, arestat preventiv pentru 30 de zile

scris de D.P.
21 afisari

Judecătorii de la Tribunalul București au decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 600.000 euro.

Andrei Rudeanu, ginerele copreședintelui PNL Vasile Blaga, a fost reținut joi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, sub acuzația de evaziune fiscală.

Andrei RudeanuJoi dimineață, procurori și polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 5 percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori și dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva, iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind și funcția de administrator.

Procurorii susțin că, din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor și probelor administrate în cauză, se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult