Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Grăjdan- Trofeul Calităţii: DNA extinde cercetările la ISC

Grăjdan- Trofeul Calităţii: DNA extinde cercetările la ISC

scris de A.B.
4 afisari

Marian Bucur secretarul general al ISC şi alţi cinci angajaţi sunt audiaţi la DNA în dosarul Trofeul Calităţii.

nastase

foto: ziare.com

Marian Bucur şi ceilalţi cinci angajaţi ai ISC sunt audiaţi în calitate de martori, în legătură cu modul în care a decis trimirea la instanţa supremă a adresei privind retragerea instituţiei din procesul Trofeul Calităţii. Potrivit mediafax aceştia ar fi declarat în faţa procurorilor că au fost luaţi prin surprindere de adresa depusă la dosar, că Grăjdan nu s-ar fi consultat cu nimeni în legătură cu emiterea documentului şi că nu înţeleg poziţia acestuia. Şi Constantin Adrian Balaban-Grăjdan este aşteptat la DNA pentru a fi audiat în legătură cu documentul prin care a înştiinţat instanţa supremă că ISC nu se constituie parte civilă în Trofeul Calităţii, pentru că instituţia nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea ISC din cauza comportamentului său, şeful instituţiei luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru. Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituţiei din procesul Trofeul Calităţii al fostului premier Adrian Năstase. Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente. În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an. Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an. Decizia din ianuarie nu este definitivă, fiind contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult