Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Grav accident în Piteşti. Două autobuze cu peste 80 de angajaţi s-au ciocnit

Grav accident în Piteşti. Două autobuze cu peste 80 de angajaţi s-au ciocnit

scris de C.F.V.
9 afisari

Două autobuze cu navetiști au fost implicate într-un accident rutier produs vineri dimineață în municipiul Pitești, autoritățile punând în aplicare planul roșu de intervenție.

autobuze cu muncitori s-au ciocnit în PiteștiPotrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, în accidentul produs pe strada Smeurei au fost implicate două autobuze care transportau muncitori de la uzina Dacia. Mai multe persoane au fost rănite, iar unul dintre șoferi a rămas încarcerat.

La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe, echipaje SMURD și autospeciale de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Conform reprezentanților ISU Argeș, în urma accidentului a fost declanșat planul roșu de intervenție, la Spitalul Județean de Urgență din Pitești fiind transportate 16 persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că cele două autobuze au intrat în coliziune într-o curbă, în timp ce coborau o pantă. În autovehicule se aflau în momentul impactului peste 80 de persoane.
Primele informaţii arată că în cele două autobuze se aflau angajaţi de la uzina Dacia Mioveni. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Mădălin Zamfir, a spus că prima ipoteză este că accidentul s-ar fi produs din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă între cele două autobuze. „Accidentul a avut loc pe o stradă care coboară. Autobuzul din spate l-ar fi lovit pe cel din faţă, iar cel lovit a acroşat un Logan parcat. Este vorba despre autobuze care fac curse regulate“, a declarat, pentru News.ro, Mădălin Zamfir.

Toate persoanele sunt conştiente, inclusiv şoferul descarcerat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş. În urma accidentului, 17 persoane au fost rănite şi tranportate la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit purtătorului de cuvânt ISU Argeş, Mădălina Epure. „La prima evaluare, 12 răniţi au fost preluaţi de ambulanţe SMURD, cinci de Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Toate persoanele erau conştiente“, a spus reprezentantul ISU, precizând că doar şoferul unui autobuz, care rămăsese încarcerată, este în stare gravă, restul neavând răni care să le pună viaţa în pericol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult