Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Grav accident la Nădlac cu un autocar cu 50 de persoane – zeci de răniţi şi un mort

UPDATE – Grav accident la Nădlac cu un autocar cu 50 de persoane – zeci de răniţi şi un mort

scris de Z.V.
2 afisari

UPDATE – ‘Autocarul, care aparţine firmei de transport ‘Eurolines’ din Bucureşti, efectua o cursă internaţională pe ruta Olanda – România, în autocar aflându-se 50 de pasageri din Arad, Timişoara, Olteniţa şi Bucureşti. Din câte se pare, şoferul autocarului a încercat să facă o depăşire într-o curbă periculoasă şi, datorită neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed), autovehiculul s-a răsturnat.

În urma accidentului o femeie de circa 40 de ani şi-a pierdut viaţa iar 22 de persoane, din care două mai grav, au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad’, a declarat pentru Agerpres, comisar şef Nicolae Bătrân, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. În prezent, poliţiştii rutieri, împreună cu ofiţerii criminalişti din cadrul IPJ Arad, efectueză cercetări la faţa locului, pentru a stabili cauzele care au condus la producerea accidentului şi stabilirea vinovăţiilor.

Un autocar cu 50 de pasageri s-a răsturnat la Nădlac. 15 ambulaţe şi 5 maşini SMURD se află la faţa locului. Sunt zeci de răniţi şi cel puţin 1 mort.

Accident grav in DambovitaAutocarul, cu număr de Bucureşti, venea din Vama Nădlac şi se îndrepta spre Arad. În autocar se aflau 50 de persoane. Din primele informaţii, se pare că o femeie a decedat, iar peste 20 de pasageri sunt răniţi. Autocarul s-a răsturnat din cauza vitezei într-o curbă. Carosabilul era puţin umed.

Traficul pe DN 7 este blocat. Potrivit România TV, pasagerii se întorceau dintr-o vacanţă din Olanda.

Şeful Poliţiei Nădlac, Ştefan Troiac, a declarat la Realitatea TV că autocarul se îndrepta dinspre Nădlac spre Arad şi că s-a răsturnat după ce a derapat. Se pare că şoferul ar fi intrat într-o curbă cu o viteză prea mare, a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat când a încercat să redreseze autocarul.

Reprezentanţii Infotrafic au precizat că, potrivit primelor informaţii, şoferul autocarului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, traficul rutier fiind blocat complet în zonă şi nu sunt rute ocolitoare. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, la locul accidentului a fost solicitat să intervină un elicopter SMURD care să transporte doi răniţi aflaţi în stare gravă.

Pasagerii răniţi au început să fie transportaţi la Spitalul Judeţean Arad.

O singură persoană a decedat. Este vorba de o femeie. Sunt două persoane grav şi 20 de pasageri răniţi uşor. Toate persoanele comunică, primesc primele îngrijiri şi sunt transportate la Spitalul judeţean Arad. Autocarul se întorcea din Germania„, a declarat, la România TV, Ştefan Troiac, şeful Poliţiei Nădlac.

2 comentarii

trenull 15-07-2012 - 19:05

Cel mai sigur mijloc de transport in Romania este cu TRENUL, nu mod oameni.

BULA 15-07-2012 - 20:39

FMI doreste desfiintarea CFR, pe motiv ca reteaua nationala de cai ferate ar putea sa contribuie la refacerea industriei nationale (e vitala pentru transportul de marfuri), in caz ca scapam de jugul colonial impus dupa ’89. Dar si miliardarii petrolisti doresc desfiitarea cailor ferate, in toata lumea, sa le creasca vanzarile de petrol..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult