Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Grebla confirma autenticitatea stenogramelor in cazul Voicu

Grebla confirma autenticitatea stenogramelor in cazul Voicu

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Grebla, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca fragmentele aparute in presa din dosarul deschis de DNA impotriva senatorului PSD Catalin Voicu sunt identice cu probele trimise Senatului.

Probabil fragmentele respective au fost fotocopiate inainte ca dosarele sa fie trimise Senatului. insa continutul este identic. in presa au aparut unele fragmente, la noi, la comisie, este un dosar intreg”, a spus Grebla. El a precizat ca nu poate sa isi explice unde si cum s-au facut aceste fotocopii ale unor probe din dosar, subliniind ca dosarul trimis de Ministerul Justitiei a fost desigilat la Comisia juridica, abia joi dimineata, in prezenta presei. „Din moment ce sigiliul ministerului era prezent pe cutiile trimise Comisiei juridice, pot doar sa spun ca fotocopiile nu au putut fi facute dupa ce dosarul a ajuns la Senat”, a adaugat Grebla. El a precizat ca, daca Senatul va incuviinta solicitarea DNA, procurorii vor trebui, daca doresc sa il retina pe Voicu mai mult de 24 de ore, sa se adreseze Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a obtine mandatul de arestare efectiv, judecatorii ICCJ decizand daca Voicu poate fi cercetat in stare de arest sau in libertate. El a mai mentionat ca raportul pe care, cel mai probabil, Comisia juridica a Senatului il va intocmi marti, nu va urmari verificarea probelor DNA, ci doar daca “masura ceruta de DNA este de natura sa il impiedice pe senatorul Voicu sa isi exercite mandatul de senator”. “Noi nu stabilim daca Voicu este sau nu vinovat, urmarim sa vedem daca exista sau nu un element politic in solicitarea DNA, daca acest dosar este o facatura sau nu, de natura sa il impiedice sa isi desfasoare activitatea ca senator”, a mai spus Grebla.

0 comentariu

Costel 17-05-2010 - 10:19

@ # 16

Atunci nu este vorba nici numai de Basescu si de clasa politica, ci mai ales de elita mercenara care ne-a otravit in acesti douazeci de ani cu logica “raului mai mic”. Iar “elita” nu este compusa nici din gugumani, nici din bolnavi, ci este o lume care “perfect conştientă de racilele ei, hamletizează imoral şi cu neruşinare. Nu este iresponsabilă în sens morbid, căci are conştiinţa reperelor morale şi justiţiare, numai că le nesocoteşte cu cinism şi obrăznicie.”
http://www.revistaluceafarul.ro/index.html?id=2159&editie=96

Sa plece SI ELITA 17-05-2010 - 10:59

@ 17: Sa plece si „elita”! Asa e.

ubu 17-05-2010 - 11:35

O sa-l cred pe basescu doar cand ii va taia bonurile de masa lui Mihaies (vicepresedinte la ICR) si alocatia de lapte praf lui Mihail Neamtu (director stiintific la IICRCMER-ul lui Tismaneanu). programul cornul si laptele pentru „elita” amorala a Romaniei trebuie sa inceteze.

Poate ca n-ar fi rau ca Traian Basescu sa le redea intelectualilor sai bugetari de la ICR si IICCMER “darul libertatii” de a merge sa culeaga capsuni in UE. Sau, de ce nu, dnii Neamtu si Patapieivici se pot angaja la vreo corporatie, ca tot le plac atat de mult. Nu de alta, dar din salariile si decontarile lui Pata, neamtu, Tismaneanu, Mihaies, s-ar putea plati, vreme de un an, vreo doua duzini de profesori si de medici de tara.

De ce are nevoie IICCMERR de atatia directori si de un “director stiintific” (Neamtu) pe langa un “consiliu stiintific” si un presedinte al consiliului stiintific (Tismaneanu)? In America, genul asta de invarteli bugetare, banii cheltuiti pe favoruri facute oamenilor de casa se numesc “pork money”. Banii lui Neamtu sunt “pork money”

ValVerde 17-05-2010 - 12:50

[quote name=”Platon”]Romania profunda, Masura vremii: Indemn la normalitate si Economia libertatii: Renasterea Romaniei profunde despre necesitatea incurajarii micului intreprinzator, despre necesitatea dezvoltarii unei economiii la scara umana, despre importanta economiei de subzistenta, despre posibilitatile pe care le ofera o abordare economica centrata pe persoana si pe familie, nu pe integrarea in retelele globale ale capitalismului financiar, despre necesitatea si modurile de dezvoltare a statului reprezentativ, despre importanta taranilor pentru o economie si o societate sanatoase, oamenii presedintelui mi-au raspuns cu acuzatii de „pasunism” si cu indemnul de a imbratisa „conservatorimul schimbarii” care constituie ortodoxia neoliberala a actualei guvernari.[/quote]

Astea sint fraze retorice gaunoase pina cind explici concret cum sa se incurajeze „micul producator”, cum sa se crreze „economia la scala umana” sau ce inseamna „economie de subzistenta”

Da, taranii sint importanti pentru economie, e tot ce poti sa ne oferi??

Gramezi de platitudini.
Economie centrata pe familie???
Cum functioneaza asta??

Pina ne explici convingator, cu planuri reale si realizabile cum se pot pune in practica ideile d-tale, eu cred ca esti un „pasunist” care pescuieste in ape tulburi.

sorin vanu 17-05-2010 - 13:00

Desi, lucrurile sunt evidente pentru oamenii cu un coeficient de inteligenta peste medie, se pare ca regimul Base a scos la suprafata toata prostimea. Daca nici dupa ce ti s-au pus in fata bibliografii diverse, nu intelegi, ori nu stii sa citesti si astepti sa-ti dea deontologii lui Base gata mestecat in gurita, ori functia care-ti creeaza organul e dezactivata, inhibata, retardata, atrofiata, minimalizata, etc

ubu 17-05-2010 - 13:03

dle valverde, inchide ochii, da’ strans, si apoi cere-i cuiva sa-ti demonstreze ce e culoarea rosie.

citeste, informeaza-te, si vei intelege. dumneata vrei o reteta (adica vorbe!). citeste (economia libertatii de exemplu), si acolo vei gasi puncte de plecare si directii de crestere.

ubu 17-05-2010 - 13:28

dupa razboi multi viteji se arata! dl valverde e de acord cu importanta taranilor in economie. nu zau? chiar asa? pai conform neoliberalilor care au sabotat si au cenzurat „A treia forta: Romania profunda”, taranii ar trebui sa dispara si economia de subzistenta e reactionara si rea, ca asa spune „piata globala”. „A treia forta” a legitimatun discurs si a pus niste probleme dintr-o perspectiva noua si sustenabila. Tot ce am auzit in toti anii astia de la alde Aligica, Stoica si alti trepadusi corporati ca valverde a fost capitalism financiar, mall-uri, consumism, corporatii, integrare. Cine a vorbit de subzistenta – precum lucrariel enumerate de Platon – a fost acuzat de „nationalism”. Asa ca nu te mai da mare valverde, ca nu stii ce inseamna sa cauti sa legitimezi un discurs normal despre taranime in conditiile in care elitele financiar-politico-intelectuale din Romanai vor sa le distruga in cardasie cu UE si FMI.

ValVerde 17-05-2010 - 13:32

Nu spuneti nimic.
In afara de ura impotriva lui Basescu, nu observ nimic care sa merite atentie in comentariile voastre.

Personal, putin imi pasa de Basescu, de Geoana sau de oricare alt politician mioritic.

Cind propui un nou model economic, trebuie sa-i explici mecanismul de functionare.
Simple afirmatii ca modelul existent nu e bun nu califica noul sistem.
Econimia libertatii asa cum e mentionata in articol e un fel de colectie de vorbe goale pina cind explici cum o vei pune in practica.
Daca vi se pare ca implementarea poate fi data la o parte cu si ignorata ca „adunatura de vorbe”, poate ati face mai bine sa va rezumati in a-l injura pe Basescu asa..la modul general

E mult mai usor sa injuri rotund si global, decit sa vii cu solutii.
Platon cel putin propune ceva. Nu credeti ca trebuie sa-si apere punctul de vedere cu planuri concrete, in loc de a crea viziuni idilice cu carul cu boi si agricultura din fundul curtii?

criterion 17-05-2010 - 13:52

Pentru ca sa intelegeti mai bine jegul neoliberalilor in privinta taranului roman, vedeti aici:

http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2009/10/destinul-romanesc-si-mantuirea-mecanica.html

alamar 17-05-2010 - 14:01

Articol contradictoiu,darla subiect,in cel putin un aspect

La inceputul articolului dta scrii ca nu crezi ca:”Ei”(politicienii, birocratii, Statul)sunt:”Noi”(gloatele)

Dta scrii ca :”Ei”(clasa politica) se:”autoreproduc”…hmmm…CUM? dle Paton?…CAND?..LA ALEGERI ?…LA URNELE DE VOT?…Se”autoreproduc”,acesti politicieni?

In a doua parte a articolului dat mentionezi :statul Minimal”,”un popor mituit”,etc.

Deci,dle Platon,in a doua parte a articolului,prin aceste aficrmatii,de fapt dta contrazici de ai scris la inceputul articolului,de faptul ca nu crezi ca politicinei sunt oglinga gloatelor ,ca „Ei” sunt”Noi”

Dle Platon, dta unde ai fost la ultimele alegeri prezidentiale mioritice?

A fost reaales dl Basescu de gloate sau nu?

Au fost alegerile din Romania,legale,libere,fara coerziune?…sau nu?

In america dle Platon,exiat un termen vizavi de votanti si politicieni:”buyer’s remorse”…Remuscarea cumparatorului(a votantului in acest caz)

Exista acest termen in Romania?

Daca astazi presedintele se numea Geoana,datoria externa a Romaniei,era aceasi,somajul acelasi,coruptia aceeasi,etc

Gloatele mioritice,au decis sa nu-si schimbe presedintele…Greasela,spun unii

Gloatele americane au decis,ca:”Hope and Change”,este medicamentul de care america si Lumea are nevoie

Rezultatele:gloatele americane au sarit,din lac,in put
Iar nimrozii,pot afla ca „schimbarea” poate fi si negativa, si din RAU,se poate vota in si Mai Rau

Dle Platon,eu imi mentin opinia:”Ei”,suntem:”Noi”

Imi pare rau,dar intr-o democratie,cu drept de vot liber,si oportunitatea de gloatelor de a se informa si de a voita,NU exista o alta scuza…fiecare popor isi merita liderii(mai ales in democratii

Gloatele voteaza ptr. cine ii mituiesc mai bine,iar cand politicienii,se tin de cuvant si platesc mita,gloatelor,acestia ii realeg..,

invasion, usa 17-05-2010 - 14:11

l-au votat pe Base. Isterizati ca „vin rusii”. Celor din tara li s-a spus ca nu-si vor mai lua pensiile daca nu iese Basescu.

Vedeti ce au scris Mihaies, Patrasconiu, Tismaneanu,Neamtu, Patapievici etc.

alamar 17-05-2010 - 14:33

VOR gloatele mioritice , un…stat minimal…sau un Stat-dadaca?…

In ultimemele doua decenii, alegere,dupa alegere,care politician,a promis Statul-dadaca:A Invins!…

Rezulattele voturilor , o atesta…
Articolele din presa(dna Stancu, dl Savaliuc,etc),o atesta…

Postraile de pe forumuri ,o atesta…

Dle Platon ,dta nu vezi ce se intampla?…

De CE sunt gloatele infuriate ,dle Platon?…

Sunt gloatele infuriate pe polticieni , ptr. ca nu au creat un stat minimalist????…

Sau sunt gloatele infuriate pe politicieni, ca nu mai sunt bani,ptr a continua platile Statului-dacaca ptr. aceste gloate???…

Care din cele doua variante crezi dta dle Platon ca este cea adevarata???…

Gloatele mioritice si cele din majoritatea Lumii , NU doresc State minimaliste dle Platon…ci State-dadaca…

Cand nu mai sunt bani ptr. a plati aceste sume astronomice,gloatelor, acestea in loc sa se uite in oglinga,fac altceva,si cum este Natura Umana,incep sa se uita imprejur,sa gaseasca tapi ispasitori:

capitalismul,bancile,politicienii,americanii,evreii,incalzirea globala,explozia demografica,etc.,etc…

eu cred ca in zilele noastre…oglinzile…sunt cele mai subestimate obiecte….in timp ce…tapii…supra populeaza imaginatia gloetelor, a ziaristilor, a politicinenilor,etc…

Taoata aceasta criza, dle Platon , nu este decat o varianta la scara mondiala a …Lucrului Manual…

Distributism 17-05-2010 - 14:38

Alamr e Patapievici, pun pariu! Acum, ca sa ma inteleaga….

Baaa, du-te si te culca , baaaaaa, daca in Romania nu exista electorat de dreapta! CULCA-TE si nu mai latra atata, jegule!

1 2 3 4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult