Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Iacobov a primit şapte ani de puşcărie pentru Rafo

Iacobov a primit şapte ani de puşcărie pentru Rafo

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a condamnat pe Corneliu Iacobov la şapte ani de închisoare în dosarul privind prejudicerea Rafo Oneşti. Alături de el a fost condamnat şi Toader Găurean la şase ani de închisoare, în acelaşi dosar. Cei doi fuseseră achitaţi în 2008 de instanţa inferioară, Tribunalul Bucureşti.


 

În acest dosar, instanţa Curţii de Apel Bucureşti l-a condamnat şi pe Marin Marin la şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Magistraţii au decis însă achitarea Lilianei Luchian, pe motiv că faptei de care este acuzată aceasta îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, notează Mediafax.

Pe latură civilă, Iacobov, Găurean şi Marin au fost obligaţi la plata către RAFO a sumei de 18.455.220,26 lei şi a câte 7.000 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli de judecată. Societatea Rafo, care a fost apelant în cauză, a fost şi obligată la plata a o mie de lei cheltuieli judiciare. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În dosarul Rafo, procurorii DIICOT i-au deferit justiţiei pe Corneliu Iacobov, Toader Găurean, Liliana Luchian şi Marin Marin, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi, respectiv, mărturie mincinoasă. Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov, Toader Găurean – administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 – 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).

Procurorii au stabilit că, în calitate de acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Vradicor Financiar Group SA (firmă care făcea parte din consorţiul Canyon Servicos şi Imperial Oil, acţionarul majoritar la Rafo Oneşti), Iacobov se interesa şi era informat în legătură cu producţia, relaţiile comerciale derulate de rafinărie cu alte societăţi, participaţiile la alte societăţi comerciale şi politica de personal.

0 comentariu

FORESKIN 01-06-2010 - 04:35

…sau poate NU are astampar pana nu vede Harta ALBA – fara numele Romaniei pe ea..?

Eu i-asi musca o halca din beregata.. si i-asi scoate incetisor ochii cu degetele…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult