Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Igaş: Vreau să am o analiză completă a mitingului din 24 septembrie

Igaş: Vreau să am o analiză completă a mitingului din 24 septembrie

scris de Ziua Veche
1 afisari

Traian IGAS-foto AGERPRESMinistrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a declarat, sâmbătă, că nu a prezentat raportul privind evenimentele din 24 septembrie (mitingul şi marşul poliţiştilor) în cadrul şedinţei CSAT de joi, deoarece a vrut să facă „o analiză completă a faptelor” şi a considerat că are nevoie de mai mult timp.

 

Totodată, acesta a menţionat că a dispus constituirea unei echipe de analiză în acest caz, urmând ca săptămâna viitoare să primească raportul respectiv.

„Aştept ca săptămâna viitoare să mi se prezinte un raport pe care la rândul meu, am să-l prezint preşedintelui României pentru că aşa e normal şi constituţional şi, până la urmă, trebuie să ştim şi noi, şi dumneavoastră, opinia publică, ce s-a întâmplat în acele momente. Vrem să constatăm cine a încălcat legea şi lucrurile încep să decurgă normal şi încet-încet aflăm cine a încălcat legea. În primul rând, sunt participanţii la acel miting care nu aveau voie să poarte asupra lor armament, avem de altfel semnale şi s-a văzut foarte clar că s-a depăşit perimetrul autorizat pentru miting. Va trebui să tragem concluziile, să vedem cine sunt persoanele care se fac vinovate de acest lucru”, a mai spus ministrul administraţiei şi internelor.

Şeful statului a solicitat, luni, 27 septembrie, Ministerului Administraţiei şi Internelor să prezinte în şedinţa CSAT un raport privind marşul de protest la care au participat, pe 24 septembrie, în faţa Palatului Cotroceni, mii de poliţişti nemulţumiţi de măsurile de austeritate luate de Executiv. În urma marşului de protest al poliţiştilor, Vasile Blaga a demisionat, luni, din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în locul său fiind desemnat liderul senatorilor PDL, Traian Igaş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult