Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Igaş: 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi

Igaş: 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi

scris de M.A.
5 afisari

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, după audierea sa în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, că 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.

Protest al politistilor (foto bistritaonline.ro)

Protest al politistilor (foto bistritaonline.ro)

Traian Igaş a spus că i-a lămurit pe deputaţii din Comisia de apărare în legătură cu procesul de restructurare din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi a eliminat acele interpretări conform cărora numărul celor disponibilizaţi ar fi de 18.000. Ministrul a precizat că numărul celor care vor pleca din MAI este de 10.000, disponibilizările urmând să aibă loc în următoarele două luni, transmite Mediafax. El a precizat că există bază legală pentru a face aceste restructurări şi că vor fi emise şi o serie de hotărâri de Guvern pentru „a ajuta toată acţiunea”. Igaş a mai spus că, „după cum este firesc”, va pleca un număr important de angajaţi din Aparatul Central, fiind pentru prima oară după 1989 când numărul acestora va coborî sub o mie.

Ministrul a apreciat că întâlnirea cu deputaţii din Comisia de apărare a fost una bună. Traian Igaş a adăugat că săptămâna viitoare deputaţii din Comisia de apărare vor veni la sediul MAI pentru o nouă audiere, în cadrul căreia se va discuta concret, pe cifre şi pe organigramele revizuite ale instituţiei. Igaş a mai spus că a preluat câteva idei de la deputaţii din Comisia de apărare şi că anumite aspecte vor fi clarificate şi mai bine după întâlnirea de săptămâna viitoare.

În ce priveşte reducerea normei de hrană, Igaş a amintit că aceasta este o măsură temporară şi că poliţiştii îşi vor primi din luna iulie toate drepturile salariale. Potrivit lui Traian Igaş, conducerea MAI va urma un parcurs corect, aplicat pe legislaţie, atât în ceea ce priveşte disponibilizările, cât şi în cazul restituirii drepturilor salariale către angajaţi. Ministrul Administraţiei şi Internelor a precizat că a fost nevoit să plece mai repede de la întâlnirea cu deputaţii din Comisia de apărare pentru că trebuie să meargă la Luxemburg, unde joi va avea loc întâlnirea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne. Traian Igaş a plecat de la Comisia de apărare însoţit de secretarul de stat Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult