Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Igaş, audiat de Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor

Igaş, audiat de Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor

scris de M.A.
28 afisari

Preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Costică Canacheu, a declarat că ministrul de Interne, Traian Igaş, va fi audiat de acest for, miercuri, de la ora 11,00, pe tema reorganizării MAI. Iniţial, această audiere era programată pentru ziua de marţi.

Traian Igas (foto Agerpres)

Traian Igas (foto Agerpres)

Canacheu a precizat că audierea conducerii MAI a fost fixată în urmă cu o lună, transmite Agerpres. Statutul poliţistului, plata parţială a normei de hrană, posibilitatea ca absolvenţii instituţiilor de învăţământ aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor disponibilizaţi înainte de expirarea angajamentului să nu mai fie obligaţi să plătească taxele de şcolarizare, posibilitatea suspendării din funcţie pentru o perioadă de până la trei ani a poliţiştilor şi acordarea unor salarii compensatorii personalului disponibilizat, au fost principalele teme discutate marţi de ministrul Traian Igaş cu reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual din MAI. La ieşirea de la sedinţa care a durat aproximativ trei ore, ministrul Igaş a precizat că s-a decis formarea unui grup tehnic de lucru care să aibă în compunerea sa specialişti atât din partea MAI cât şi din partea sindicatelor şi personalului contractual care să identifice şi să găsească cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte restructurarea şi reorganizarea instituţiei şi a adăugat că în cursul zilei de vineri va avea loc o nouă şedinţă pentru continuarea discuţiilor.

La propunerea sindicatelor, ministrul Traian Igaş a fost de acord ca, în perioada următoare, să înainteze Guvernului un proiect de act normativ care să reglementeze ca la încetarea raporturilor de muncă cu MAI înainte de expirarea angajamentului încheiat cu instituţia, absolvenţii instituţiilor de învăţământ care aparţin Ministerului să nu mai fie obligaţi să plătească taxele de şcolarizare. În ceea ce-i priveşte pe sindicaliştii intraţi în greva foamei, ministrul Igaş le-a recomandat să renunţe la această formă de protest spunând că se va încerca găsirea unor soluţii pentru toate problemele.

Potrivit declaraţiilor sindicaliştilor, nu s-a ajuns la o înţelegere privind norma de hrană. ”Am propus ministrului ca reducerea normei de hrană să nu mai fie de 500 de lei şi o sumă de aproximativ 100 de lei iar restul să se acopere de la fondul de rezervă al Guvernului urmând ca luna următoare ministerul să returneze banii. S-ar putea să ajungem la un blocaj, în cazul în care oamenii nu-şi primasc banii pe date de 14, să nu mai vrea să lucreze. Ministrul a reafirmat că măsura acordării a 130 de lei din valoarea financiară a normei de hrană pentru lucrătorii MAI va fi aplicată numai în luna iunie, urmând ca din trimestrul III al anului în curs să se acorde diferenţa aferentă”, au spus liderii sindicali prezenţi la şedinţă.

La discuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor au participat toţi factorii de conducere din instituţie şi reprezentanţi ai Corpului Naţional al Poliţiştilor, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ”Pro Lex”, Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Sindicatului Poliţiştilor din România ”Diamantul”, Federaţiei Poliţiştilor ”Sed Lex”.

1 comentariu

fifi 08-06-2011 - 10:14

„Onorabilul” domn ministru al Ministerului Administraţiei şi Internelor a intrat în politică deoarece, cele două facultăţi pe care le-a urmat şi absolvit nu l-ar fi ajutat cu nimic pe piaţa liberă a muncii şi afirm asta deoarece modul în care domnia sa se exprimă lasă de dorit şi reflectă cunoştinţe lingvistice ale unui om cu studii sub medii şi despre asta s-a convins o ţară întregă .
Ceea ce uită guvernanţii să spună poporului pe care îl tot invocă este că înainte de a se anunţa tăierile de la M.A.I., guvernul, acelaşi guvern care se vaită că nu are bani şi că trebuie ca să facă economii, pentru binele poporului, a suplimentat bugetele unor alte instituţii publice din sistemul naţional de apărare naţională, ordine, siguranţă publică şi justiţie .
Dacă nu au bani, de unde suplimentările de buget .
Tot guvernanţii au uitat ca să spună că anul trecut pe vremea aceasta când au început tăierile salariale, guvernul nu a tăiat la toată lumea ci numai la unii, să spună guvernul de ce nu au tăiat şi la servicii, cele trei şi justiţie, căci, celor din justiţie şi parchete nu le-au tăiat veniturile .
Tot ceea ce pătimesc şi vor pătimi cei de la .M.A.I. şi urmează cei de la Finanţe ca să pătimească, se întâmplă din cauză că angajaţii din aceste două ministere au fost cei care s-au revoltat împotriva lui VODĂ şi nu vor înceta persecuţiile politice împotriva acestor două ministere până ce VODĂ şi camarila din PDL nu vor părăsi viaţa publică, DEFINITIV .
Mama lor de hoţi la toţi, spune o vorbă de duh din bătrâni, să-i ierte Dumnezeu şi să-i fereacă de furia celor oropsiţi, căci ceea ce se petrece acum nu s-a petrecut biciodată în toţi anii de comunism, atunci mai aveai cui să te plângi, acum vai mama naostră, dar va veni o vreme când şi ei vor spune la fel .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult