Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Igaş nu ştia că DNA îl viza pe secretarul general al MAI

Igaş nu ştia că DNA îl viza pe secretarul general al MAI

scris de P.C.R.
0 afisari

UPDATE ora 15,45. Secretarul general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Alexandru Dumitrana îl înlocuieşte în funcţie pe secretarul general, Laurenţiu Mironescu
Potrivit unui comunicat al MAI, începând de luni atribuţiile funcţiei de secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt exercitate, cu caracter temporar, de Alexandru Dumitrana.
Cu aceeaşi dată, lui Alexandru Dumitrana îi încetează exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

UPDATE 12,46. Laurenţiu Mironescu a fost demis din funcţia de secretar general al MAI, după ce Emil Boc s-a consultat la Guvern cu ministrul Traian Igaş.

UPDATE 12,31. Senatorul PDL Mircea Banias a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă.

Mircea Banias a declarat jurnaliştilor că nu înţelege de ce a fost pus sub urmărire penală, susţinând că nu a discutat niciun moment cu lucrători ai Portului Constanţa şi nu cunoaşte absolut nimic despre transportul cu produse din China.

Întrebat dacă îl cunoaşte pe Laurenţiu Mironescu, senatorul a spus, potrivit Mediafax, că e prieten cu acesta, iar din anul 2005 deţin împreună părţi sociale la o societate cu specific maritim.

—————————

Update 11,53. Directorul general adjunct al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Pătraşcu, a fost adus de poliţie la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care luni au fost făcute zeci de percheziţii privind infracţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală, informează Mediafax.

————————-

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat luni că verificările anterioare numirii lui Laurenţiu Mironescu în funcţia de secretar general al MAI nu au adus niciun fel de informaţii care să conducă într-o zonă cu probleme.

 

Traian Igas (Agerpres)

Traian Igas (foto: Agerpres)

Traian Igaş a spus că nu a ştiut despre ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul în care este implicat şi Laurenţiu Mironescu şi că nu se poate pronunţa, însă, din câte a sesizat, este vorba despre perioada anterioară numirii lui în funcţia de la MAI.

„Nu mă pot pronunţa cu privire la ce a făcut înainte de a veni la MAI„, a adăugat Igaş pentru Mediafax.

Ministrul Internelor a precizat că aşteaptă să vadă cum se finalizează cercetările în acest caz, urmând, după ce va fi analizat cazul, să fie luată o decizie.

Întrebat cum comentează din punct de vedere al partidului această situaţie, ministrul Traian Igaş a răspuns: „Discutăm”.

Zeci de percheziţii au loc, luni dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, fiind vizată şi casa secretarului general al MAI Laurenţiu Mironescu. La descinderi participă poliţişti de frontieră, coordonaţi de procurori DNA, acţiunea începând la ora 6.00.

Secţia de combatere a corupţiei din DNA face investigaţii cu privire la senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu, parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat la sediul DNA – Structura Centrală.

Citeşte mai multe despre percheziţia la domiciliul secretarului general al MAI

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult