Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Igaş: România şi Bulgaria vor adera la Schengen în octombrie

Igaş: România şi Bulgaria vor adera la Schengen în octombrie

scris de M.A.
2 afisari

România şi Bulgaria vor adera în luna octombrie la spaţiul Schengen, a afirmat marţi, la Sofia, ministrul român al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Romania si Bulgaria asteapta aderarea la Schengen

Aderarea la Schengen, cel mai devreme in octombrie

„Eu cred că data potrivită pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este în cursul lunii octombrie. România şi-a îndeplinit toate obligaţiile asumate, iar de tratamentul de care s-au bucurat celelalte state când au aderat la spaţiul Schengen trebuie să se bucure şi România. Nu cred că alte cauze suplimentare trebuie acceptate, cu toate că suntem foarte preocupaţi de ceea ce se întâmplă şi de raportul MCV din această vară. Suntem preocupaţi de acest lucru şi facem toate eforturile ca acest raport să fie pozitiv, dar nu cred că trebuie să amestecăm lucrurile”, a afirmat ministrul Igaş, citat de Agerpres. „Eu spun că în 2011 România şi Bulgaria vor adera la spaţiul Schengen„, a reiterat el.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, participă marţi la Conferinţa Internaţională „Perspectivele României şi Bulgariei în vederea dobândirii statutului de membru al Spaţiului Schengen: între implementarea criteriilor şi schimbările intervenite în contextul european şi internaţional”, eveniment care se desfăşoară la Sofia. Conferinţa de la Sofia are ca obiective înregistrarea progreselor României şi Bulgariei în procesul de implementare a criteriilor parteneriatului Schengen (aşa numitele „criterii tehnice”), precum şi discuţii în vederea luării unor decizii viabile pentru provocările generate de schimbări în contextul European şi în vecinătate. La eveniment sunt invitaţi să participe ambasadori şi reprezentanţi oficiali ai ţărilor cheie din UE şi din regiune, reprezentaţii ai Comisiei Europene şi ai preşedinţiei UE (cea ungară în exerciţiu şi viitoarea Preşedinţie Poloneză a UE). În cadrul vizitei oficiale efectuate în Bulgaria, ministrul Traian Igaş va avea o întrevedere de lucru cu omologul bulgar Tsvetan Tsvetanov. Alături de ministrul Administraţiei şi Internelor, la eveniment participă şeful Departamentului Schengen, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu.

În acelaşi timp, UE va sărbători marţi 26 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen fără control frontiere, la aproape o săptămână după ce a amânat pe termen nedefinit aderarea României şi Bulgariei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult