
Conform noilor dispoziţii, Poliţia Rutieră va informa Autoritatea Rutieră Română atunci când va suspenda dreptul de utilizare a unui vehicul, în lipsa inspectorilor de trafic, prin reţinerea certificatului de înmatriculare sau a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare al vehiculelor. Informarea va fi făcută în cel mult trei zile de la aplicarea acestei măsuri. La notificare va fi ataşat procesul verbal de constatare a contravenţiei şi certificatul de înmatriculare al vehiculului al cărui drept de utilizare a fost suspendat.
Potrivit documentului, proprietarul vehiculului va fi informat în scris în cazul în care se decide prelungirea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului. Prelungirea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului se face dacă în termen de 30 de zile, proprietarul nu face dovada achitării amenzii contravenţionale. La expirarea termenului de suspendare, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se transmit Direcţiei Rutiere. De asemenea, cei care în decurs de un an de la încetarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare săvârşesc o faptă pentru care se aplică aceeaşi măsură nu vor beneficia de reducerea termenului de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului. Acest ordin comun face parte din politica de coordonare a activităţii de control a transportului rutier pentru a asigura o mai mare eficienţă şi corectitudine a acesteia.
0 comentariu
De ani de zile ma intreb cat mai e pana ne vom prabusi. De la revolutie pana acum am asistat la distrugerea economiei si agriculturii acestei tari ascultandu-i pe politicieni cum se bat cu pumnul in piept cu fraze sforaitoare si mincinoase, asistand la cresteri salariale si de cheltuieli nesustinute de o crestere economica reala. Am rezistat mult, cu siguranta. Din pacate, cu cat am rezistat mai mult, cu atat ne-am sapat groapa mai adanca. Acum suntem pe marginea prapastiei si ma tem ca aceasta e mult prea adanca si noi nu vom reusi prea curand sa iesim din ea. Domnilor guvernanti, pe langa salariile diminuate, dati dovada de bunsimt si diminuati cheltuielile pe care voi le faceti din bugetul atat de sleit al acestei tari. Macar acum in al 12-lea ceas. Reduceti cheltuielile nesimtite in interese personale si meschine. Si pe ale voastre si pe ale parlamentarilor de mucava. Poate asa va va ajuta si populatia sa faceti ce trebuie sa nu ajungem pe fundul prapastiei. Nu de alta, dar ma tem ca veti avea toti soarta lui Ceausescu si a acolitilor lui. Nu cred ca e cazul sa mai inghitim mult timp nesimtirea si minciunile folosite de voi pentru a va cocota in scaunele comode din fruntea tarii si a ne fura pe noi prostii, zambindu-ne si mintindu-ne in fata. Platiti-va intai voi impozitele si taxele la stat, apoi cereti-le si marilor vostrii sustinatori sa le plateasca. Pe urma poate o sa credem ca faceti eforturi sa scoateti tara asta din rahatul in care tot voi ati bagat-o!! Deocamdata ramaneti doar aceleasi lipitori care doar au inceput sa se sperie ca se termina sangele poporului astuia si nu mai aveti ce suge.
Trimis de Lucia la 28 Mai 2010, ora 09:50
Ce urmeaza ??? Sper ca votul secret cu bile sa rezolve aceasta stare de fapt- de fapt acest guvernul s-a descalificat singur si isi merita cu prisosinta soarta. Daca Guvernul cade – Parlamentul trebuie si poate sa convoace si un referendum care sa vizeze demiterea lui Basescu – si el isi merita soarta. Acelas referendum trebuie sa modifice si Constitutia actuala, sa lanseze 10 – 12 probleme de interes national cu termene precise pentru urmatorii 20 de ani, probleme si termene pe care nici un palament, nici un guvern, nici un partid politic si nici un presedinte sa nu-l poata modifica pana cand nu se rezolva. SUNTEM OBLIGATI SA DECUPLAM POLITICUL DE ECONOMIC. TREBUIE SA NE REINVENTAM PENTRU A REDOBANDII INCREDEREA INTERNA SI INTERNATIONALA. Sunt mi de miliarde de dolari care astazi isi schimba stapanii – lumea acesta globalizata se reaseaza pe noi baze – daca nu vom stii sa-i aducem la noi, vom ramane vesnic la periferia acestei lumi.
Trimis de Emil Valeanu la 28 Mai 2010, ora 14:42