Acasa Actualitate-InternaInvestigatii IGPR: Peste 100 de percheziții ale poliției ȋntr-un caz de evaziune fiscalǎ

IGPR: Peste 100 de percheziții ale poliției ȋntr-un caz de evaziune fiscalǎ

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Poliția Romȃnǎ efectueazǎ ȋn dimineața zilei de joi, 4 septembrie, 105 de percheziții la domiciliile unor persoane suspectate ȋntr-un dosar de evaziune fiscalǎ și spǎlare de bani.

IGPR: Peste 100 percheziții ale poliției ȋntr-un caz de evaziune fiscalǎ (Foto:vestic.ro)

IGPR: Peste 100 percheziții ale poliției ȋntr-un caz de evaziune fiscalǎ (Foto:vestic.ro)

Ȋntr-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis de Agerpes, se aratǎ cǎ cele 105 de percheziții se realizeazǎ „pe raza județelor Bacău, Brașov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu-Mare, Teleorman și Vâlcea, precum și a municipiului București. Vor fi puse în aplicare 67 de mandate de aducere”. Sunt vizate mai multe persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor, prin folosirea de achiziții fictive și firme fantomă, care ar fi produs prin aceste ilegalitǎți un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.

Comunicatul IGPR menționeazǎ cǎ la acțiune participǎ „353 de polițiști de la structurile de investigare a fraudelor, investigații criminale și acțiuni speciale din cadrul IGPR, DGPMB și a inspectoratelor de poliție ale județelor amintite mai sus”. De asemenea, ȋntreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult