Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ilie Nastase, amendat pentru discriminare

Ilie Nastase, amendat pentru discriminare

scris de M.A.
2 afisari

Fostul tenisman român Ilie Năstase a fost amendat cu 600 de lei pentru declaraţiile discriminatorii la adresa comunităţii rome, decizia fiind luată de Colegiul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu unanimitate de voturi.

„Domnul Năstase a fost amendat cu 600 de lei pentru declaraţiile sale la adresa comunităţii de romi, în special pentru referirea la oportunitatea deportării membrilor acestei etnii”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din CNCD.  O amendă similară a primit şi Csibi Barna, un cunoscut activist al Gărzii Maghiare. Acesta a fost reclamat de CNCD de Jandarmeria din Harghita după ce, la un eveniment sportiv, ar fi afişat un banner pe care se putea citi mesajul „Secuimea nu e România”, precum şi alte afişe „cu mesaje denigratoare” la adresa etmicilor romi.

În octombrie, fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, pentru Pro Sport, că preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy „are dreptate în problema ţiganilor” şi că, dacă ar fi fost preşedintele României, i-ar fi trimis pe romi în Harghita, schimbând astfel componenţa etnică a zonei.

„Sarkozy are dreptate în problema ţiganilor. Da, aceasta este părerea mea. Văd că unii politicieni din România şi din alte ţări îi condamnă pe francezi, vorbesc despre drepturile omului şi libera circulaţie. Pe mine m-ar deranja să stea cineva cu cortul în faţa casei mele, să mă agaseze prin cerşit, să-mi sperie copiii care se joacă. Francezii nu au nimic cu cei care îşi văd de treabă, dar când vii la Paris să dai în cap, să furi atunci n-ai la ce te aştepta”, a declarat Năstase, la Paris, pentru Pro Sport.  El a mai afirmat că şeful statului francez şi-a apărat cetăţenii, aşa cum ar trebui să facă şi preşedintele României, apreciind că problema romilor trebuie rezolvată de români, nu de francezi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult