Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incendiu Bamboo: focul a fost pus intenţionat

Incendiu Bamboo: focul a fost pus intenţionat

scris de M.A.
16 afisari

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că din datele pe care le au până în acest moment rezultă că focul ar fi fost pus.

incendiu bamboo„Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenți, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm și să verifice și procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. Până la ora 3,00 dimineața nu existau niciun fel de date. Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă”, a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo.

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri, a precizat duminică Mihai Prună, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani va face o expertiză la clubul Bamboo, în cadrul anchetei derulate pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului. Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că din datele pe care le au până în acest moment rezultă că incendiul ar fi fost pus.

Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că au fost peste 700 de persoane în clubul Bamboo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a izbucnit incendiul, care au fost evacuate în condiții de securitate în mai puțin de 6 minute.

„Tot ce a însemnat ajutorul acordat de către angajați, care au fost instruiți și specializați în stingerea dinăuntru și folosirea extinctoarelor, toate au fost făcute într-o cooperare deplină. De astfel, lucru care era corect să se spună că au fost peste 700 de persoane în club care, în mai puțin de 6 minute, au fost evacuate în condiții de securitate, pentru că toți au ascultat de instrucțiunile personalului”, a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă — INSEMEX Petroșani va face o expertiză la clubul Bamboo din București, în cadrul anchetei derulate pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului.

„Vom fi solicitați când se va stinge focarul de acolo. Cred că se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. Vom trimite o echipă acolo”, a declarat duminică pentru Agerpres directorul general al INSEMEX Petroșani, Artur George Găman.

Deocamdată, acesta nu a putut să precizeze o eventuală cauză a incendiului din clubul bucureștean, menționând că urmează să se pronunțe experții, după efectuarea verificărilor de specialitate.

„Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (…) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (…) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a arătat procurorul.

Acesta a spus că nu a stat de vorbă cu angajații clubului la fața locului, mulți dintre aceștia fiind deja audiați.

„Au fost audiați în cursul zilei de ieri (n.r. — sâmbătă), or să mai fie și în cursul zilei de astăzi. Și angajați și persoane care au fost clienți în club — au fost audiați până în prezent. Am venit să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a se putea intra în condiții de siguranță”, a spus Prună.

Potrivit acestuia, nu sunt date conform cărora există vreun aparținător care a declarat dispariția cuiva.

Mihai Prună a arătat că, dacă va fi nevoie, va reveni la fața locului. „Dacă va fi nevoie, da (n.r. — va revenit la fața locului). În funcție de ce ne vor spune pompierii, dacă se va declara lichidat incendiul. (…) Nu putem face estimări în momentul acesta”, a menționat el.

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București și reprezentanți ai Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei se vor deplasa duminică la clubul Bamboo pentru a evalua situația, au anunțat oficiali ai DGPMB.

Anchetatorii ajung la fața locului în jurul orei 11,00, pentru a inspecta zona.

Oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București — Ilfov au anunțat că duminică, în jurul prânzului, se va realiza încă o verificare la clubul Bamboo, pentru a se constata dacă incendiul este stins.

”Ca urmare a evaluării efectuate de specialiști ai Inspectoratului de Stat în Construcții s-a stabilit că structura de rezistență a clădirii este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului. În jurul prânzului se va realiza încă o verificare la fața locului, pentru a determina dacă incendiul este stins”, au precizat duminică oficiali ai ISU București — Ilfov.

Potrivit sursei citate, începând cu ora 8,00, la clubul Bamboo au rămas în supraveghere două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare, pentru supravegherea zonei.

 

Anchetatorii continuă duminică audierile în cazul incendiului de la clubul Bamboo, au anunțat oficialii Poliției Capitalei.

Conform acestora, până în prezent, au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei un număr de 15-20 persoane, printre care administratorul, angajați și clienți ai clubului bucureștean.

Cercetările în cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliției Capitalei.

În cursul zilei de sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituției Alexandru Georgescu.

Inițial, în primul bilanț prezentat de ISU București în cursul dimineții de sâmbătă, se arăta că 38 de persoane au ajuns la spital, dintre care 11 au fost depistate cu intoxicări și hipotermie.

După-amiază, conform bilanțului prezentat de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, „în urma incendiului de la Clubul Bamboo, începând cu ora 3,47, au fost transportate de către SMURD și ambulanțe sau au ajuns pe cont propriu la spital, 44 de persoane, după cum urmează: 24 de persoane la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, șase persoane la Spitalul de Urgență Elias, cinci persoane la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon, șase persoane la Spitalul Clinic de Urgență Universitar, trei persoane la Spitalul Clinic de Urgență Colentina”.

La ora 17,00, la unitățile spitalicești mai erau internate cinci persoane, astfel: patru persoane la Spitalul Floreasca și o persoană la Spitalul Sfântul Pantelimon. Victimele transportate la unitățile medicale au suferit, în special, intoxicări cu fum, hipotermii și contuzii, a explicat Dajbog.

Patru pacienți se află în continuare internați la Spitalul de Urgență Floreasca, a confirmat duminică, purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Bogdan Oprița.

Pacientul internat la Spitalul Sf. Pantelimon ar putea fi externat în cursul zilei duminică, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, Fiorella Nitoiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult