Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Incendiu Club Colectiv. La ce spitale sunt răniţii. Lista ranitilor

UPDATE – Incendiu Club Colectiv. La ce spitale sunt răniţii. Lista ranitilor

scris de D.P.
90 afisari

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat că în momentul de față 145 de persoane sunt internate în urma incendiului puternic care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

poza club colectiv1Astfel, el a spus că la Spitalul Floreasca se află 50 de persoane, în Spitalul de Arși — 27 de persoane, în Spitalul Elias — patru persoane, în Spitalul Militar — patru persoane, în Spitalul Sf. Pantelimon — trei persoane, în Spitalul Județean Ilfov — o persoană, Spitalul Sf. Ioan — nouă persoane, în Spitalul Bagdasar — 24 de persoane, în Spitalul Municipal — 16 persoane, în Spitalul Colțea — șapte persoane.

Lista raniti Club Colectiv la spitalul Muncipal (sursa Facebook)

Lista raniti Club Colectiv la spitalul Muncipal (sursa Facebook)

El a menționat că o parte dintre răniți au ajuns la spitale cu mașini particulare sau cu taxiuri.

„În momentul acesta, o parte dintre aceste persoane, cele care au fost duse cu ambulanțele mai ales, sunt în stare gravă și au necesitat intubația, motiv pentru care a trebuit să relocăm aparate de ventilat pentru spitalele respective”, a completat Raed Arafat.

Lista victimelor care au ajuns la Spitalul Bagdasar

Lista victimelor care au ajuns la Spitalul Bagdasar

El a explicat că în acest moment este instituit planul roșu, o condiție pe care o declară automat ISU și Ministerul de Interne atunci când au loc accidente cu multiple victime, mai ales dacă accidentul are mai multe victime decât capacitatea de primă intervenție. În astfel de situații sunt mobilizate mai multe forțe.

Lista victimelor care se află la Spitalul de Arși Grivița

Lista victimelor care se află la Spitalul de Arși Grivița

„Sunt foarte multe victime care au ajuns la spital, sunt mulți care au ajuns pe picioare. Este o chestie normală într-o situație de acest gen. Acum am terminat la fața locului, urmează să aranjăm lucrurile la spital, să sprijinim spitalele acolo unde sunt suprasolicitate, să mutăm bolnavi de la spitalele respective la altele”, a mai spus el.

Conform MAI, incidentul a avut loc vineri seară, în jurul orei 23,00.

EXPLOZIE în Clubul Colectiv din Bucureşti. Peste 25 de morţi şi aproape 200 de răniţi

 

La intervenție au ajuns peste 60 de autospeciale de intervenție (ambulanțe, SMURD, mașini de pompieri, ATVM), precum și echipaje ale ISU București-Ilfov, alături de forțe ale poliției și jandarmeriei. Totodată, la fața locului a fost amplasat un spital mobil aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Incendiul a izbucnit, potrivit martorilor, din cauza unor artificii aprinse în timpul unui concert.

Conform paginii de Facebook a clubului, vineri seară a fost programată lansarea unui album al trupei Goodbye To Gravity. Organizatorii au anunțat și un un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult