Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Incendiu devastator la Global Archive Management

UPDATE – Incendiu devastator la Global Archive Management

scris de B.C.R
735 Afisari

UPDATE, duminica, ora 16.30 – După aproape două zile de când a izbucnit focul, în hala de la Dărăşti încă mai sunt focare. Din depozitul de documente de arhivă nu a mai putut fi salvat nimic. Acolo îşi păstrau datele zeci de firme şi mari companii. Proprietarii halei spun că toate erau asigurate.

Există şi acum pericolul ca incendiul să se extindă la halele învecinate. Acoperişul construcţiei s-a prăbuşit şi, în orice moment, pot ceda şi pereţii.

Clădirea a ars mocnit toată noaptea. Fumul foarte dens şi vântul au creat mari probleme.

Pompierii au acţionat doar cu autoscara, pentru că pereţii halei nu pot să mai reziste la temperatura ridicată din interior.

În zonă nu sunt hidranţi, iar militarii aduc tot timpul apă din localităţile învecinate.

În hală era foarte mult material combustibil şi peste acesta s-a prăbuşit acoperişul. La orice adiere, incendiul se reaprinde şi este greu de localizat.

Deocamdată, nu se ştiu cauzele care au provocat totul. Abia dupe ce focarele vor fi stinse, se va constitui o comisie care să cerceteze cauza incendiului.

Incendiul nu a făcut nicio victimă, dar pagubele sunt uriaşe. Toată construcţia era asigurată.

Incendiul care a izbucnit vineri la un depozit din localitatea Dărăști, județul Ilfov, a fost localizat sâmbătă dimineața de pompieri, după o intervenție ce a durat întreaga noapte.

La primele ore ale dimineții, la intervenția din Dărăști acționau șase autospeciale de stingere, o autoscară, o ambulanță SMURD și o mașină de descarcerare.

„Pe tot parcursul nopții s-a acționat de la înălțime cu două autoscări, iar alimentarea cu apă s-a făcut din Măgurele” a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la un depozit din localitatea Dărăști, județul Ilfov, fără să fie înregistrate victime. Construcția este o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă.

La fața locului acționează 15 autospeciale de stingere, trei mașini de descarcerare și motopompe aduse pentru alimentarea cu apă din surse fără presiune, folosindu-se hidranți din zona Măgurele.

Potrivit sursei citate, există risc iminent de prăbușire a halei pe anumite porțiuni.

„Din cauza vântului, incendiul se dezvoltă. După modul de manifestare a fumului, la momentul ajungerii forțelor, materialele ardeau generalizat în interior”, a precizat Daniel Vasile.

Hala conține depozite masive de hârtie, dosare și arhivă. Suprafața halei este cca 1.000 de metri pătrați, are o înălțime de 15 metri și comunică cu o altă hală din vecinătate, ceea ce face operațiunea dificilă.

Oficialul ISU a anunțat că cca 80% din suprafața halei este afectată de flăcări.

Depozitul aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, a declarat că nu a fost stabilită deocamdată cauza izbucnirii focului şi că toţi clienţii care aveau depozitate acolo arhivele vor fi despăguţi. El a mai spus că firma investise recent într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult