Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incendiu în Defileul Jiului

Incendiu în Defileul Jiului

scris de C.P.
7 afisari

Pentru stingerea unui incendiu izbucnit duminică în Defileul Jiului, unde până în prezent au ars 18 hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş şi resturi de lemne, zeci de pompieri şi rangeri intervin luni după-amiază.

Incendiu în Defileul Jiului (foto:realitatea.net)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a fost anunţat duminică de izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în Parcul Naţional Defileul Jiului în zona Cârligul întors. La faţa locului a fost trimis un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Bumbeşti Jiu care împreună cu cinci rangeri din cadrul Parcului Naţional Defileul Jiului, zece pădurari din cadrul Ocolului Silvic Bumbeşti-Jiu şi cinci lucrători CFR au localizat incendiul la zona în care se manifesta deja. ‘Din cauza suprafeţei mari care ardea, forţele ISU Gorj au fost suplimentate, în sprijin fiind trimişi un ofiţer şi 35 de subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu.

Operaţiunile de stingere a incendiului s-au desfăşurat duminică până la ora 00.30 când din cauza întunericului şi a reliefului accidentat s-a luat hotărârea retragerii, iar începând cu orele 06.30 în această dimineaţă aceste operaţiuni au fost reluate. La faţa locului intervin un ofiţer şi opt subofiţeri ai Gărzii de Intervenţie Bumbeşti Jiu împreună cu lucrători ai Parcului Naţional şi Ocolului Silvic’, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult