Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incendiu la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă

Incendiu la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă

scris de C.S.
158 Afisari

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, pompierii afirmând că acesta se manifestă la o pompă şi că situaţia este sub control, transmite News.ro. Nuclearelectrica precizat că a fost un incendiu minor, fără victime sau daune colaterale.

vodaUPDATE 12.30 Ministerul Energiei a anunțat că situația de alertă s-a încheiat și situația a revenit la normal.

„Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informaţii, este la o pompă. Situaţia este sub control. Intervenim cu două autospeciale de stingere şi o autoscară”, a afirmat Ana Maria Stoica, a afirmat că incendiul se manifestă la o pompă.purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Reprezentanta ISU a spus că nu se impune transmiterea unui mesaj Ro-Alert pentru că nu este pusă în pericol populaţia.

Nuclearelectrica: Un incendiu minor

Potrivit Nuclearelectrica, incendiul a fost minor și s-a produs în partea clasică a CNE Cernavoda, Unitatea 2, la o pompa din subsolul cladirii turbinei, fără impact asupra altor echipamente.

„Conform măsurilor de siguranță aplicabile în astfel de situații, personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale”, au precizat reprezentanții Nuclearelectrica.

În acest moment, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei.

„Incendiul minor și degajarea de fum nu au avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, centrala funcționând la putere nominală și în parametri normali”, a mai arătat Nuclearelectrica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS