Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incendiu la Salina Praid

Incendiu la Salina Praid

scris de D.P.
349 Afisari

Turiştii aflaţi în salina Praid şi muncitorii care lucrau în subteran au fost evacuaţi, marţi, din cauza unui posibil incendiu care a fost semnalat în interior.

Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat, pentru Agerpres, că se vede cum iese fum din subteran, dar nu se cunoaşte exact locul respectiv. Potrivit sursei citate, turiştii şi muncitorii au fost evacuaţi în siguranţă, nicio persoană nefiind rănită. Sebestyen Jozsef a spus că echipa de salvare minieră a coborât în subteran pentru a identifica locul de unde iese fum şi cauza posibilului incendiu. La rândul său, directorul salinei Praid, Seprodi Zoltan, aflat în concediu în străinătate, dar care este ţinut la curent cu situaţia de la faţa locului, a declarat că, potrivit primelor informaţii, fumul ar ieşi din orizontul minelor vechi.

În afară de echipajul de salvare minieră, în subteran au coborât şi pompierii militari. Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciubotariu, a precizat că la faţa locului s-au deplasat şi mai multe ambulanţe şi un echipaj SMURD. De asemenea, un echipaj de jandarmi asigură ordinea în zonă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS