Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incendiu puternic într-un bloc de lângă Palatul Parlamentului

Incendiu puternic într-un bloc de lângă Palatul Parlamentului

scris de R. C.P.
5 afisari

Un număr de 17 locatari ai unui bloc de pe str. Sirenelor nr. 10, din sectorul 5, au fost evacuaţi luni după izbucnirea unui incendiu la un apartament de la etajul 7, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile.

”Iniţial, apelul a semnalat faptul că la nivelul etajului 7 al unui bloc sunt mari degajări de fum. După sosirea la faţa locului a pompierilor s-a constatat că întreaga scară era inundată cu fum, astfel că s-a procedat la suplimentarea efectivelor. În prezent, avem două echipaje de intervenţie cu apă şi spumă, două echipaje de intervenţie la înălţime, două autoscări şi două echipaje de prim-ajutor. În plus, s-a trimis şi detaşamentul special de salvatori. Echipele vor rămâne la faţa locului. În acest moment, principala problemă este degajarea fumului de pe casa scării, nu incendiul care s-a produs la nivelul etajului 7. Locul de izbucnire al incendiului urmează să-l stabilim, dar cel mai probabil provine de la unul din apartamentele de la etajul 7, din informaţiile pe care le avem până în acest moment. Incendiul s-a manifestat pe interior, nu pe exteriorul blocului”, a precizat Daniel Vasile .
Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat la acelaşi post că nu sunt persoane rănite.

”Pe scara imobilului este foarte mult fum. Au fost evacuate mai multe persoane, au fost examinate trei persoane, un bărbat, o femeie şi un copil de aproximativ un an. Sunt persoane conştiente şi stabile, dar care au fost expuse la fum. Vor fi transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă pentru o evaluare suplimentară. (…) Faptul că le transportăm la spital înseamnă că există un risc potenţial”, a arătat Opriţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult