Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE – Incendiu puternic la o şcoală din cartierul Rahova din Capitală

UPDATE – Incendiu puternic la o şcoală din cartierul Rahova din Capitală

scris de A.P.
51 afisari

UPDATE – Elevii Şcolii nr.124 vor fi relocaţi şi vor învăţa la alte unităţi de învăţământ, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

Potrivit acestuia, copiii din clasele pregătitoare vor fi relocaţi la Grădiniţa nr.35, cei din clasele I-IV vor învăţa la Şcoala nr.126, iar elevii de gimnaziu la Şcoala nr.143.

Orarul va fi afişat la vedere, în cursul zilei de azi, la unităţile de învăţământ.

Potrivit inspectorului, incendiul nu a afectat foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. ”Au fost salvate foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. Nu a ars niciun document esenţial”, a precizat oficialul citat.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IŞMB a anunţat că examenul de evaluare naţională care urmează să fie susţinut de elevii claselor a VIII-a nu va fi afectat, urmând a se desfăşura cel mai probabil la Şcoala nr.143.

La Şcoala nr.124 învăţau 700 de elevi.

Un puternic incendiu a izbucnit luni noapte la acoperişul unei şcoli din cartierul Rahova, din Capitală, la această oră, potrivit reprezentanţilor ISU, fiind stinse ultimele focare.

Şcoala nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform ISU. La începutul anului şcolar, în septembrie 2017, ISU anunţa că nicio şcoală din sectorul 5 nu are astfel de autorizaţie, iar primarul Sectorului 5, unde se află şcoala, invoca inclusiv situaţia acestei instituţii de învăţământ.

Focul a izbucnit la nivelul acoperişului Şcolii nr. 124 din Capitală, construit pe o structură din lemn. De altfel, mai mult de jumătate din acoperişul clădirii  a ars şi s-a prăbuşit. La intervenţie au acţionat 100 de pompieri cu 20 de autospeciale, fiind folosite şi 4 autoscări.

„Incendiul a cuprins acoperişul clădirii, suprafaţa afectată fiind de peste 500 mp. Având în vedere pericolul reprezentat de posibilitatea prăbuşirii acoperişului, s-a acţionat din exterior, pe toate laturile clădirii, prin intermediul autoscărilor şi a dispozitivelor realizate. Simultan, s-a intervenit şi pentru decopertarea acoperişului şi crearea accesului către focarele unde se manifesta incendiul. Acţiunile au fost dispuse astfel încât să fie realizată limitarea arderii şi protecţia clădirilor învecinate”, precizează ISU.

Conform pompierilor, primul apel la 112 a fost primit la puţin timp după ora 3:00, fiind urmat şi de alte apeluri ale celor care locuiesc în zonă.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Conform reprezentanţilor ISU, urmează să fie stabilite cauzele exacte ale izbucnirii focului. Totodată va fi verificată şi existenţa autorizaţiilor de funcţionare în cazul acestei unităţi de învăţământ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult