Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incendiul din România pe care pompierii nu reușesc să îl stingă de aproape 24 de ore

Incendiul din România pe care pompierii nu reușesc să îl stingă de aproape 24 de ore

scris de M.I.
180 Afisari

De aproape 24 de ore, pompierii din Galați nu reușesc să stingă incendiul de la groapa de gunoi a orașului.

Din cauza degajărilor mari de fum, în toată localitatea se simte un miros înţepător. Instituţiile de mediu spun, însă, că nu au fost înregistrate depășiri ale indicilor de poluare în asemenea măsură încât să afecteze sănătatea populației. Cel mai probabil, după încheierea intervenției militarilor, va fi deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere.

Peste noapte, camera unei drone a surprins o uriașă perdea de fum care s-a întins peste tot orașul. Oamenii au ținut ferestrele închise și au încercat să iasă cât mai puțin din case. Și la orele prânzului focul se reaprinde, iar pompierii din tot județul Galați acționează acolo.

Focul s-a declanșat marți, după ora 14. Iniţial, a înghiţit câteva sute de metri pătraţi, dar acum, potrivit pompierilor, s-a extins şi a cuprins mai bine de patru hectare, două treimi din suprafața depozitului de deșeuri. Șoferii au fost avertizați printr-un mesaj Ro-Alert că vizibilitatea pe drumurile din zonă este scăzută, din cauza fumului!

Din cauza vântului puternic, incendiul este propagat în acea direcție, adică spre municipiul Galați. De altfel, fumul poate fi văzut chiar din centrul orașului.

cpt. Dan Ionașcu, purt de cuv al ISU Galați: „Încă 12 ore de-acuma încolo se va manifesta incendiul, cu posibilitatea de a lucra încă o zi pe acest front.”

Groapa de deșeuri nepericuloase este păzită și, teoretic, nicio persoană neautorizată nu poate intra în acel perimetru. Autoritățile de mediu au înregistrat depășiri ale normelor de poluare, însă nu într-atât încât să afecteze sănătatea populației.

Ionuț Bejan, cms. Șef. Garda de Mediu Galați: „Cu siguranță vor fi aplicate aceste sancțiuni. Se poate încadra și la amendă, dar avem o suspiciune de poluare masivă și vom anunța organele abilitate, poliția.”

Groapa de gunoi este aproape plină și, potrivit estimărilor, ar fi trebuit închisă la sfârşitul anului. Societatea locală care o exploatează a anunțat că va solicita implicarea Parchetului pentru a stabili de la ce a pornit focul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS