Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incepe isteria petardelor si pocnitorilor

Incepe isteria petardelor si pocnitorilor

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un bărbat din Botoşani a fost prins de poliţişti în timp ce vindea peste 17.000 de petarde, pocnitori si rachete, pentru care nu deţinea autorizaţie de comercializare.


Astfel, pe 2 decembrie, poliţiştii din Botoşani l-au depistat pe B. Lucian, de 23 de ani, “în timp ce deţinea şi oferea spre comercializare obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice”, anunţă Poliţia Română. Asupra acestuia au fost găsite 25 cutii cu petarde, 236 de pachete cu pocnitori şi 11 pachete cu rachete, totalizând 17.266 de bucăţi de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, pentru care nu deţinea autorizaţie de comercializare. “Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, experimentare, prelucrare, deţinere, transport, folosire sau orice alta operaţiune cu materii explozive, efectuate fãrã drept, prevăzută de Legea nr. 126/1995”.  

 

În anul 2009, peste 2.100.000 de obiecte pirotehnice, în valoare de peste 470.000 de lei au fost confiscate de către poliţişti, iar 861 de persoane sunt cercetate penal, în urma declanşării la nivel naţional a acţiunii „FOC DE ARTIFICII”. Începând cu data de 23 noiembrie 2009 până la 15 ianuarie 2010, structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase din Poliţia Română au efectuat activităţi în cadrul acţiunii naţionale, care a urmărit prevenirea şi combaterea evenimentelor negative generate de încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul materiilor explozive.

Poliţiştii specializaţi ai structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti de ordine publică au efectuat 1681 de acţiuni şi 6078 de controale pentru a verifica modul de desfăşurare a operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Poliţiştii au constatat 871 de infracţiuni la regimul materiilor explozive pentru care au fost cercetate 861 de persoane. De asemenea, pe lângă infracţiunile constatate poliţiştii au aplicat şi 143 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 168.100 de lei. De la începutul campaniei, poliţiştii au confiscat 2.177.139 de obiecte pirotehnice, deţinute fără drept, aproximativ 11 tone, în valoare de peste 470.000 de lei.

0 comentariu

ioan 30-05-2010 - 12:56

Atata timp cand in Romania investitiile sunt axate pe proiecte de constructii gen sali de sport sau stadioane in localitati cu 1500 de locuitori, acestea vor crea locuri de munca pe termen scurt pentru companiile agreate politic, iar costurile investitiilor vor fi multiplicate prin sistemul contractelor „mefistofelice!”
Nimeni nu se gandeste la investitii in sectorul productiv generatoare de locuri de munca pe termen lung, practic cheia relansarii economice. Ce este mi bun intr-o localitate rurala, o fabrica de branzeturi sau o sala de sport? probabil in cazul investitiilor productive, este mai greu de sifonat fonduri!
O alta problema ar fi ca aproape nimeni di oficiali nu prea se gandeste serios la combaterea evaziunii fiscale pe care noi o vedem la tot pasul dar autoritatile nu!
In privinta salilor de sport si stadioanelor in localitati uitate de lume ce putem spune, ca vor fi utile taranilor care trag o zi la coasa?! S-au bunicutelor dupa o zi la sapa! Tinerii au cam plecat iar in mediul rural munca este epuizanta si banii sunt putini ca sa-i mai arda cuiva de „sala”!
Semnalele pozitive la noi, sunt preluate doar daca la orizont apar interese partinice, senzatia mea a omului de rand, este ca nimeni nu se gandeste la binele general. Asa ca eu nu ma astept la contributii semnificative la binele U.E. din partea clasei naostre politice! Daca o sa-mi cereti sa argumentez o sa va spun ca aceasta clasa politica care guverneaza democratic tara de 20 de ani a adus societatea intr-o situatie de regres major, care se va accentua. In loc sa asitam la o crestere reala a nivelului de trai asistam la o sanctionare generala cu 1/4 din venituri a cetatenilor!

caramache 30-05-2010 - 15:40

Ce invirti pe la Garmisch-Partenkirchen, ca doar nu stai acolo sa patinezi? Poate vrei sa sari de la trambulina cu sckiurile pe uscat?
Dar, sa revin la analistul transmisionist semnalizator caruia limba engleza nu ii este suficienta sa citeasca o caricatura in limba lui Ghete.
Dom’ serjant, intreaga presa de toate culorile spectrului politic tine sa sublinieze ca Germania, mai bine zis cetatenii germani platitori de bir sunt satui peste cap sa munceasca din greu pentru puturosi si mincinosi.Evident ca nemtilor nu li se rupe de marasmul financiar din Grecia, Spania, Portugalia si Italia ( de care inca nu se vorbeste, dar urmeaza … latineste ) ca doar ei sunt aia pe pozitie de turcu’ plateste. Opinia cetateanului german de atita ajutat pe altii cu sudoarea palmelor si mintii lor s-a vazut la recentele alegeri unde partida Angelikai- markiza ingerilor din Rostock a pierdut urit de tot.
Deci este putin probabil ca Germania sa mai fie dornica sa mai ajute din gros Romania, Bulgaria ori Basarabia care nicim macar nu sunt in zona euro si, in situatia prezenta si viitor apropiata nu au nici-o sansa sa intre in zona euro.
Asa ca, draga toashe serjant si pretin major, situatia este limpede de inkurkata. Trebuie sa facem „Prin noi insine” cum zice partida Bratienilor ajunsa pe mina unor netoti tontzi in frunte cu gutzatul Crin Trandafirescu si tatarasskul suptfruntas Valvujan Vagininian cu ciok. Sa vezi ce incredere au nemtii in clovnii astia doi cu gura mare impreunati cu Pontisorul cu skula moale…..

Reich 30-05-2010 - 16:26

Monsieur Caramache se scrie,
monsieur F.T. se citeste,
unul dintre cei ce lega, in 1989,
cu sarma ghimpata
pe amaratii dusi la bazinul de inot din Sibiu,
sub pretextul terorismului.
Heil!

Ulena Edrea 30-05-2010 - 20:11

Blogul autorului articolului este blocat de ore bune. Pen’ce?

CAREFUL 30-05-2010 - 20:44

You are rational and fond of comparison. You look for justice. You want the right answer, the right inflection and the right emphasis. When you speak, others will see you are incredibly polished and persuasive. Be careful.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult