Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incredibil! Şeful de la Crimă Organizată Alba postează acuzaţii grave pe Facebook

Incredibil! Şeful de la Crimă Organizată Alba postează acuzaţii grave pe Facebook

scris de C.P.
2 afisari

Comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, a postat vineri, potrivit Adevărul, pe profilul personal de pe Facebook un comentariu în care face referire la acuzaţii şi „minciuni“  spuse în legătură cu poliţiştii de la BCCO. „Indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului”, afirmă Traian Berbeceanu.

traian_berbeceanu,sef_brigada_combaterii_criminalitatii_organizate_alba

Comisar Şef Traian Berbeceanu (foto: Adevarul.ro)

Comentariul comisarului şef Traian Berbeceanu:

“Despre Crima Organizată de lângă noi…

De-a lungul timpului, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi-au făcut cu profesionalism datoria… Împreună am probat faptele ilicite a unor grupări infracţionale puternice, au trimis în spatele gratiilor sute de infractori din cei mai abili si perfizi… Adesea… am simţit fiori reci pe şira spinării, ştiind că în spatele unei uşi se afla un individ deosebit de periculos, înarmat şi dispus la orice pentru a-şi asigura scăparea. De multe ori am simţit transpiraţia rece prelingându-se pe piele, când participam la acţiuni cu grad mare de risc… Au fost însă riscuri pe care ni le-am asumat în virtutea dorinţei de a avea permanent sentimentul datoriei împlinite, chiar şi atunci când noi sau membrii familiilor noastre eram ameninţaţi făţiş, când se făceau cele mai diabolice planuri de înlăturare a noastră sau de răzbunare împotriva celor dragi nouă…. Mereu am ştiut să ne ferim, să dejucăm şi să anihilăm aceste încercări perfide şi mârşave, ştiind permanent că infractorii se află dincolo de barieră…

În ultimul timp însă simţim, tot mai pregnant, prezenţa Crimei Organizate în imediata noastră apropiere, nu mai exista bariere, indivizi de cea mai joasă speţă au penetrat instituţii importante ale statului, au dobândit poziţii cheie, prin acţiunile lor fiind cu mult mai periculoşi decât infractorii consacraţi cu care eram atât de obişnuiţi…

Aceste persoane care s-au căţărat cu abilitate de maimuţă în poziţii strategice, împinşi de la spate de câte un curent politic favorabil, au subordonat instituţiile pe care le conduc intereselor de grup, politice sau economico-financiare, în detrimentul interesului naţional… Au atras prin presiune şi forţă alte structuri importante şi le coordonează activităţile pentru slujirea intereselor obscure ale unor persoane fizice sau juridice…

Iar atunci când nu au reuşit să atragă în puzzle-ul lor infracţional o structură ca a noastră, s-au dedat la acţiuni demne de frustrările profesionale pe care le au, de incompetenţa de care dau dovadă zi de zi, de lipsa de cinste şi moralitate pe care au dovedit-o cu prisosinţă… Au încercat la început să ne facă inoperanţi prin limitarea resurselor de care aveam nevoie pentru a funcţiona, însă le-am dovedit că putem, cu resurse puţine, să obţinem performanţe de răsunet. Apoi s-au străduit să asmute asupra noastră pe colegii din alte structuri, să ne învrăjbească între noi, să ne discrediteze în orice fel, să ne convingă în orice fel că ei sunt <cei puternici>, că ei sunt cei care hotărăsc <cursul lucrurilor>… că până la urmă pot să <schimbe destine>…

Când şi aceste încercări au eşuat, au ales să se deplaseze în zona metropolitană, să infecteze cu invective şi minciuni atmosfera ministerială… Cu respiraţie urât mirositoare, încărcată de ură împotriva unei structuri care mereu a făcut cinste Poliţiei Române, s-au pretat la a aduce acuze mârşave şi mincinoase la adresa poliţiştilor din componenţa Brigăzii noastre…

Le transmit pe această cale, ca şi această ultimă încercare a fost sortita eşecului… Nu poliţiştii din structura noastră sunt băgaţi în afaceri oneroase, <combinaţi> cu lumea interlopă, nu suntem implicaţi în coordonarea sau protecţia vreunei societăţi comerciale! Nu poliţiştii de la BCCO Alba Iulia sunt implicaţi în jocuri politice, în executarea de acţiuni la comandă! Nici un poliţist de la Brigada noastră nu este implicat şi nici nu sprijină, din umbră, furturile de masă lemnoasă, evaziunile fiscale ori delapidările care au sărăcit bugetul de stat şi care au devenit de notorietate prin locurile noastre! Nu la noi în structură se întâmplă a fi îndepărtaţi ofiţerii capabili pentru a fi înlocuiţi cu slugi servile, dispuse să acţioneze <la buton>! Nu poliţiştii de la BCCO Alba Iulia sunt cei care au dat cu caschetele de pământ!

Niciodată vreunul dintre noi nu a cerut plata vreunei ore suplimentare deşi ne-am dedicat trup şi suflet meseriei! Noi suntem cei care cheltuim sume importante din banii personali pentru a putea să ne ducem la îndeplinire misiunile… şi suntem acuzaţi că ne vizităm prea des familiile… Noi suntem cei care ne dăm sufletul şi viaţa pentru instituţia Poliţiei!

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia nu şi-au pătat legitimaţiile şi nu şi-au mânjit insignele!

Şi, de aceea, reprezentanţii CRIMEI ORGANIZATE <de dincoace de barieră> nu trebuie să doarmă liniştiţi, pentru că îi cunoaştem… şi, la momentul potrivit, venim peste ei!

SĂ TRĂIŢI!”

8 comentarii

Ciu Huhu 10-06-2011 - 18:54

Daca e edevarat, ma rog lui Dumnezeu CA SA-I PROTEJEZE, LA INFINIT PE POLITISTII CINSTITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Liviu 10-06-2011 - 19:17

Nici nu stiu cu ce sa incep mai intai ! Poate ca ar fi cazul ca mai intai sa salut aceasta luare de pozitie atat de ferm si clar exprimata, si totodata sa reincep sa sper ca nu este totul pierdut. Atata vreme cat mai exista astfel de oameni in Romania atunci nu este totul pierdut ! Acestia sunt romanii adevarati, oamenii de care are nevoie tara asta atat de cumplit incercata. Acesti oameni trebuie promovati si cu acestia va progresa tara asta si va exista peste vremuri !

Pe de alta parte ceea ce spune d-nul politist este un lucru binecunoscut … S-a ajuns aici tocmai deoarece de-a lungul timpului s-au facut „mici” derogari, s-au lasat mici portite de scapare … Acum monstrul s-a facut mare si a inceput sa ameninte mai mult decat gloatele slugarnice. Intrebarea cea mai grea vine insa la urma: Sunteti siguri ca politistii din alte parti decat Alba Iulia nu sunt intrati in combinatii cu interlopii ?!!!

marran 10-06-2011 - 20:49

Domnule comisar sef, credeti ca cei de la DMRU au vreo tresarire la cele spuse de dvs.? Sigur dupa ce citesc acest articol va catalogheaza ca un razvratit care nu se incdreaza in sistem, sistemul lor. Va asigur ca operativii nu au loc in cercul lor, sunt buldogii care vor sa manance pe linga ogarii cu staif. Au ajuns sa ne trateze ca pe reclamngii, sunt acoperiti de acte si articole, iar prezenta noastra la biroul lor PUTE( a munca operativa). Ei sunt cei care ne stabilesc acum destinul. In alta ordine de idei, unde e DGIPI? Parca le spune in titlu si DE PROTECTIE, a cui protectie? Protectia informativa a Politiei ca institutie si nu a oamanilor ei? Pe politisti cine-i protejeaza(in afara de noi intre noi, colegii)? Exist la minister vreo formatiune de forta care sa ne protejeze? NU. Mult noroc in continuare, iar de aveti nevoie de sprijin eu personal va pot ajuta. Un politist.

coco 10-06-2011 - 21:34

inca un pic si va exploda iar mamaliga! si atunci sa te tii , ca am mai capatat si noi putina experienta de la „89 incoa…sant convins ca mai sant romani adevarati in structurile fundamentale …

bigpic 10-06-2011 - 22:21

Stimati cititori aceste lucruri sunt si la alte Inspectorate.Suntem oameni care muncim de aproape treizeci de ani si inca nu ne-am terminat o casa de locuit,dar daca asi avea sute de lei de cite ori am coborit sacarile arestului cu hotii de git cum se spune mi-as lua vile in Pipera.Nu am facut decit sa ne facem datoreia si pentru astsa si eu ca si dumnbeavoastra de altfel il felicit pe camaradul care a avut curajul sa sparga gheata din politia parsiva.
Da asta este politica si hotii a distrus aceasata institutie.

vasile 12-06-2011 - 10:58

cred ca are dreptate.priviti-l totusi ce mutra are.este nemultumit ca nu a mai primit spaga, tainul ori ceva avantaje cu care era obisnuit…de ce pana acum nu s-a plans de nimic?nu-l vad ca fiind intruchiparea omului cinstit,corect si deotolog.sa dea Dumnezeu sa ma insel!jur ca-i voi cere scuze.

Liviu 14-06-2011 - 12:34

Imi amintesc cu ce poza a aparut aici in Ziua asta veche (pe vremea cand diversi oameni raspundeau cititorilor adica atunci cand Ziua veche era mai noua !) un reprezentant al romilor: nebarbierit si parca spunand sfidator „trebuie sa ne acceptati asa cum suntem” ! Tot aasta imi aminteste de o replica din Ghidul nesimtitului al lui Radu Paraschivescu: „Fa-mi ceva daca poti !”.

Revenind la domnul comisar mie unul mi se pare un tip ca lumea, chiar si nebarbierit ! Un om ocupat, venit cine stie din ce misiune, nemaiavand timp sa se barbiereasca … De altfel treaba asta cu barbieritul, chiar si in armata, nu face pe nimeni nici mai destept si ncii mai bun ! Se incadreaza in zicala „Nu haina il afce pe om” … Apoi daca vreti sa aflati mai multe despre un om uitati-va la mainile si la ochii lui ! Mie unul imi ofera o mare incredere acest om.

Insa intrebarea d-tra, pe care o pun si eu din ce in ce mai des (si pe care am pus-o mereu), ramane totusi de actualitate: de ce acesti oameni spun aceste lucruri de abia acum ?! Totusi, daca a ajuns sef acolo unde este atunci trebuie sa fi stiut foarte multe si pana acum … Iar ca sa ajungi sef trebuie sa cam platesti cumva in aceasta lume fanariota in care traim si din care nu prea am iesit niciodata !

vasile 12-06-2011 - 11:09

scuze m-a tradat clavierul.. deontolog .succes domnule Berbeceanu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult