Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Incredibil. Un şef al Jandarmeriei invită la proteste paşnice neautorizate

Incredibil. Un şef al Jandarmeriei invită la proteste paşnice neautorizate

scris de Matei Iliescu
10 afisari

‘Este foarte greu când intervenim să facem delimitare între protestatarii paşnici şi cei violenţi. Au fost şi câteva cazuri în care jandarmii au făcut exces de zel, după cum susţin televiziunile, dar trebuie să îi înţelegem şi pe ei că au stat în condiţii grele. Cei care protestează paşnic să o facă în locurile special amenajate de jandarmi’, a declarat luni într-o conferinţă de presă şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Jandarmeriei Române, Aurel Moise.

Aurel Moise

‘Cei cu care am avut de-a face sunt reprezentanţi ai echipelor de fotbal. Ei au venit înaintea începerii ostilităţilor. Aveam informaţii că vor veni protestatarii violenţi. Este greu să iei măsuri împotriva unor persoane care nu săvârşesc nimic. Nu le putem interzice azi să protesteze paşnic celor care au primit sancţiuni contravenţionale’, a mai afirmat Moise. El a uitat să precizeze că nu a existat nicio autorizaţie pentru manifestaţia de la Piaţa Universităţii, care a degenerat în violenţe stradale, în ciuga apelurilor repetate ale primarului Sorin Oprescu către protestatari de a merge la PMB pentru a le elibera autorizaţie..
Un număr de 283 de persoane care au participat la protestele din ultimele zile în Capitală au fost duse la secţiile de poliţie, dintre acestea 247 fiind sancţionate contravenţional iar pentru 36 întocmindu-se dosare penale. Moise a precizat că manifestaţii au avut loc în 41 de localităţi din 34 de judeţe şi municipiul Bucureşti, dar, cu excepţia Capitalei, fără violenţe.
Dintre cei duşi la secţiile de poliţie şapte sunt membri ai galeriei ‘Lupii Galbeni’ a echipei Petrolul Ploieşti iar 20 sunt membri ai galeriilor bucureştene care au fost sancţionaţi cu prilejul meciurilor de fotbal. Moise a arătat că în cazul în care protestatarii violenţi ar fi fost organizaţi într-un grup compact Jandarmeria ar fi putut acţiona mai bine.

Chiar că sunt neserioşi derbedeii ăştia, domnule Moise!

6 comentarii

Roxolanu 16-01-2012 - 14:32

I-auzi. Stați compact, băieți, ca să poată și Jandarmeria să facă treabă 🙂

Bogdan 16-01-2012 - 16:21

Pai jandarmeria nu e pregatita pt guerila, ei vor grup mare sa dea si sa fie siguri ca nimeresc. Echipamentul ala le limiteaza mobilitatea si ce e mai important vederea, asa ca daca sunt palcuri mici de manifestanti nu prea au ce face.

vasile 16-01-2012 - 23:48

Jandarmeria Romana este institutia GESTAPOVISTA a Dictaturii Basesciene. Nu scrie nicaieri in procedurile de interventie (sau cel putin asa scria cand eram ofiter superior activ)ca este legala folosirea fortei in situatii cand recalcitrantii nu opun rezistenta, ci este un grav abuz adus demnitatii umane. Acesti DEMENTI merita deferiti Parchetului Militar sa vada ce bine se vor simti ca „pensionari unitari” -nesimtiti asa cum ne-a ciuruit tovarasul traian basescu si emil coasa boc.

vasile 16-01-2012 - 23:51

sa votati P.D.L. pentru ca el v’aduce voua …lapte , branza , boc cu oua ! / SI-O GALEATA PORTOCALIE / CAND VE-TI VOTA / SA VA KAKATI IN EA ! AMIN !

Un veteran 17-01-2012 - 10:20

Apel catre cei Jandarmeria Ropmana, care mai au onoare si demnitate !
Demiteti urgent ,,purtatorii de cuvant” in frunte cu acest vajnic luptator. Moise.
Demobilizati si internati animalele bolnave si bestiile primitive care au confundat cetatenii cu infractorii.
Faceti curatenie in propria ,,ograda” daca vreti sa mai aveti credibilitate in ochii populatiei.
Nu lasati sa se pateze imagine si istoria Jandarmeriei Romane.
Nu slujiti sleahta de adevarati infractori care au devalizat Romania!

vasile 17-01-2012 - 11:51

CEDO arata ca reglementari care cer notificari sau autorizari prealabile desfasurarii unor adunari sau demonstratii publice nu trebuie sa reprezinte un obstacol ascuns in calea exercitarii libertatii de intrunire asa cum este reglementat de CEDO. In cazul analizat, Curtea considera de asemenea ca, desi adunarea publica nu a fost legala, nefiind intrunite conditiile prescrise de legea nationala, totusi aceasta situatie nu trebuie sa duca la incalcarea libertatii de intrunire. Curtea considera ca, atunci cand participantii la adunari publice nu se angajeaza in acte de violenta, este important ca autoritatile sa arate un grad de toleranta pentru ca dreptul la libertatea de intrunire garantat de CEDO sa nu fie golit de continut.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult