Acasa Actualitate-InternaInvestigatii ING Fond de Pensii si Allianz-Tiriac Pensii Private, cele mai mari amenzi pentru incalcarea legii

ING Fond de Pensii si Allianz-Tiriac Pensii Private, cele mai mari amenzi pentru incalcarea legii

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Consiliul Concurentei (CC) a amendat cu 5,2 milioane de lei un numar de 14 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) care „s-au inteles” sa incalce legislatia cu privire la repartizarea persoanelor care s-au inscris la doua sau mai multe fonduri.


„Administratorii de fonduri de pe Pilonul II, in pofida legii, au modificat legislatia in ceea ce priveste modul de repartizare a persoanelor care au aderat la mai multe fonduri de pensii private. Potrivit legii, cei cu mai mult de doua semnaturi trebuiau sa intre intru-un proces de repartizare aleatorie, asa numita loterie. Practic, administratorii s-au inteles si si-au impartit in mod egal persoanele cu dubla semnatura”, a declarat, intr-o conferinta, presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, citat de Mediafax.

„Potrivit datelor CC, circa 78.000 de persoane au aderat la mai multe fonduri. Acestia trebuiau sa intre in loterie, si nu repartizati in mod egal intre administratori, asa cum s-a intâmplat. Amenda reprezinta o zecime din valoarea activelor fondurilor administrate de fiecare societate la finele anului 2009”, a precizat Chiritoiu.

Defalcat, cea mai mare amenda revine ING Fond de Pensii – 1,573 milioane de lei, urmata de Allianz-Tiriac Pensii Private – 1,259 milioane de lei si Generali Pensii Private – 474.333 lei.

In cazul celorlati 11 administratori, sanctiunile sunt urmatoarele: Aviva Fond de Pensii – 422.868 lei, BCR Pensii – 391.809 lei, Eureko Pensii Private – 382.215 lei, Alico Fond de Pensii (fosta AIG Fond de Pensii) – 293.443 lei, BRD Pensii Private – 165.911 lei, Aegon Fond de Pensii – 150.301 lei, Omega Interconsult SRL (fosta OTP Fond de Pensii) – 58.699 lei, KD Real Management Solution SRL – 21.839 lei, Prima Pensie Fond de Pensii – 13.713 lei, TBIH Management Services SRL – 4.748 lei si IMO Property Investments – 1.815 lei.

Intrebat daca autoritatea de reglementare in domeniul pensii private a stiut de intelegerea administratorilor, Chiritoiu a afirmat ca repartizarea persoanelor cu dubla semnatura s-a realizat cu „stiinta” CSSPP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult