Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Insolventa romaneasca ii supara pe investitorii straini

Insolventa romaneasca ii supara pe investitorii straini

scris de Ziua Veche
1 afisari

Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini semnaleaza Ministerului Justitiei probleme legate de termenele nerezonabile date de instantele de judecata in cadrul procedurilor de insolventa si in dosarele comerciale in general, informeaza Mediafax. Ministerul Justitiei a lansat in 30 iulie 2010 „Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri”, initiativa institutionala care isi propune conjugarea eforturilor pentru imbunatatirea legislatiei aplicabile afacerilor si specializarea magistratilor in domeniul dreptului afacerilor.

La prima intalnire care a avut loc la sediul ministerului, au participat reprezentanti ai Asociatiei Romane a Bancilor, Consiliului Investitorilor Straini, Camerei de Comert Britanico-Romane, Camerei de Comert Americane in Romania, precum si ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Mark Gittenstein si ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, informeaza, vineri, Biroul de presa al Ministeruui Justitiei. In cadrul intalnirii s-a convenit constituirea unei Comisii Tehnice Permanente, care sa se intalneasca bilunar pentru a lucra asupra problemelor aflate pe agenda Platformei.

Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini au semnalat probleme legate de termenele nerezonabile pronuntate de instantele de judecata in cadrul procedurilor de insolventa si in dosare comerciale in general. In scopul abordarii eficiente si principiale a acestei problematici, s-a convenit invitarea la o intalnire viitoare a reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult