Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Inspectia Muncii a inceput verificarile in cazul Ramonei Ciciu

Inspectia Muncii a inceput verificarile in cazul Ramonei Ciciu

scris de Ziua Veche
12 afisari

 

.UPDATE 13.00 Medicii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), unde a fost internata Ramona Ciciu au stabilit drept cauza a decesului acesteia suspiciunea de miocardita (inflamare a muschiului inimii), dar concluzia finala va apartine INML „Mina Minovici” unde va fi, luni, transportat cadavrul. Purtatorul de cuvant al SUUB, Bogdan Popescu, a declarat, pentru Mediafax ca medicii vor trimite, luni, la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici” din Capitala cadavrul femeii, dupa ce va fi intocmit dosarul medico-legal necesar in astfel de situatii.”Diagnoticul este suspiciune de miocardita, asa cum am stabilit inca de la internare, insa cauza decesului va putea fi stabilita doar la INML «Mina Minovici», unde va fi trimis cadavrul in aceasta dupa-amiaza”, a spus, luni, Bogdan Popescu.


Inspectorii de munca bucuresteni au inceput, luni, verificarile pentru a stabili cat timp se lucreaza in compania unde lucra femeia careia i s-a facut rau la serviciu si care, duminica, a murit, in acest sens fiind luate declaratii de la angajati, a declarat Constantin Bujor, seful ITM Bucuresti. Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti, Bujor Constantin, a sustinut, luni, pentru MEDIAFAX, ca angajatorul – compania Ipsos Interactive Services – a solicitat, vineri, o amanare cu privire la obligatia de depunere a dosarului privind raportarea pe care trebuia sa o faca la ITM.Angajatorul a spus ca nu poate finaliza acest dosar din cauza ca nu avea diagnosticul in cazul Ramonei Ciciu, a adaugat Constantin Bujor, informeaza Mediafax. Acesta a spus ca ancheta va fi finalizata in cursul zilei de luni. ITM Bucuresti a fost notificata de catre companie, sapatamana trecuta, in legatura cu faptul ca unei angajate i s-a facut rau la serviciu si a fost transportata la spital. Bujor declara atunci ca obligatia de a face cercetari revine angajatorului care, in cinci zile, trebuie sa inainteze dosarul de cercetare Inspectoratului Teritorial de Munca, pentru avizare. Seful ITM Bucuresti preciza ca institutia pe care o reprezinta este obligata sa demareze cercetarea in conditiile in care survine decesul.

Ramona Ciciu a decedat, sambata seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), unde a fost internata in stare grava, ea fiind in coma profunda mai multe zile. Inca de la inceput, medicii au fost rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale femeii, dupa ce aceasta si-a pierdut cunostinta la serviciu si a ramas in aceasta stare mai mult de cinci minute, dupa care a intrat in coma profunda. Potrivit purtatorului de cuvant al SUUB, Bogdan Popescu, motivul socului suferit de femeie nu a putut fi stabilit. Un singur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut o miocardita virala, aceasta insemnand o inflamare a muschiului inimii provocat de infectie. Procurorii Parchetului Judecatoriei sectorului 6 din Capitala s-au autosesizat si fac cercetari cu privire la respectarea securitatii si sanatatii in munca in cazul Ramonei Ciciu, urmand sa se stabileasca imprejurarile in care aceasta a ajuns in stare grava la spital, direct de la locul de munca. Potrivit companiei la care femeia lucra, Ipsos Interactive Services, Carmen Ramona Ciciu are 34 de ani si ultima oara a fost supusa unui control de medicina muncii in luna decembrie a anului trecut, in urma caruia a obtinut rezultatul „apt.  

Carmen Ramona Ciciu era angajata ca programator in aceasta companie din anul 2002, iar in perioada octombrie 2007 – mai 2008 a fost in concediu de maternitate si crestere a copilului. Angajatorul preciza ca programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o ora pauza de pranz (9.30 – 18:30), iar in perioada ianuarie – martie 2010 durata medie de lucru a fost de opt ore si 30 de minute.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult