Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Instanta oradeana a hotarat: Desecretizati ‘”Fuga lui Hayssam”!

Instanta oradeana a hotarat: Desecretizati ‘”Fuga lui Hayssam”!

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Pentru prima data de cand multe dintre culisele dosarelor lui Omar Hayssam au fost trecute sub incidenta clasificarii drept documentatie de siguranta nationala,

 

partea secreta a dosarului legat de fuga sirianului va fi desecretizata. Aceasta e decizia de joi a Curtii de Apel Oradea.


 

Tartoussi poate pleca din tara

 

La termenul din 11 martie, judecatorii oradeni au admis cererea de revocare a interdictiei de a parasi tara pentru inculpatul Mustafa Tartoussi si au dispus desecretizarea dosarului cu informatii clasificate. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pe data de 3 iunie. Partea secretizata din dosarul fugii din Romania a lui Omar Hayssam se afla in volumul 9 al acestei cauze. Aceasta decizie va trebui pusa in aplicare de catre institutia care a secretizat documentele respective. Surse judiciare ne-au informat ca documentele vizeaza anumite proceduri si rapoarte ale serviciilor secrete, declaratii de martor sau inculpat ale unor persoane din strainatate (Egipt, Siria). Partea aceasta super-securizata nu a fost vazuta nici de anchetatorii care au lucrat in cauza. Nici Ciprian Nastasiu nu stie ce contin aceste documente. Clasificarea a fost facuta de catre Serviciul Roman de Informatii, ca atare aceeasi institutie trebuie sa puna in aplicare decizia instantei oradene. La termenul de joi, judecatorul, pe buna dreptate, a admis aceasta cerere a aparatorilor lui Hayssam si Tartoussi, deoarece o cauza nu poate fi judecata decat daca se ia in considerare tot probatoriul. Tot pana la data de 3 iunie, Ministerul de Justitie va trebui sa aiba un raspuns de la omologul din Siria, care urmeaza ca, in baza tratatului de asistenta si cooperare judiciara, sa trimita raspunsul prin care sa arate daca Omar Hayssam este, intr-adevar, arestat intr-o cauza din aceasta tara, asa cum se arata intr-o adresa de la dosarul fugii sirianului. Acest demers este absolut necesar pentru realizarea ulterioara a unei comisii rogatorii. Pana una-alta, Ministerul Justitiei din Romania a sustinut ca Omar Hayssam nu a fost localizat de catre Interpol pana la aceasta ora.

0 comentariu

Basescu 15-05-2010 - 09:23

Ma dobitocilor, cretinilor ce m-ati votat, v-am tras-o iarasi ha ha ha ha ha ha ha ha

Banu Maracine 15-05-2010 - 10:12

.

pedelicescu 15-05-2010 - 12:58

dupa aceea e simplu, caci tot ce mai ramane odata ce ideea a fost implantata, este sa modificam limita de varsta, tot mai mica de la an la an.
Pamantu, indata ce ramane nelocuit, il vindem la unguri.

oblioo 15-05-2010 - 14:31

Lui Traian Basescu i se spune «Pluti», de la faptul ca «este dus cu pluta». Dar eu nu cred ca Traian Basescu este «plutasul de pe Dambovita». Eu cred ca Traian Basescu este un papagal, care citeste un script, la fel cu alti papagali.
Vedeti aici discursurile identice, mot-a-mot, al primului ministru australian, John Howard si al primului ministru canadian, Stephen Harper.

http://www.youtube.com/watch?v=L8YwJC_nBgw

hasu 15-05-2010 - 15:55

nici dracu nu a stiut cum avea sa evalueze criza aceasta. si daca ar fi depins numai de tara noastra ar fi avut noima ceea ce scrie in articol, asa…
sunt curios ce solutie ar fi avut ioan grosan daca ar fi fost prim ministru, sau presedinte, sau ce ar fi vrut muschii lui sa fie? ca sa o aburesti pe margine e simplu. daca vin altii la putere si iau aceleasi masuri credeti ca o spun mai mieros si doare mai putin? a facut cineva calculul sa vada cat ii costa pe cei carora li se va reduce salariu in acest caz si cat iar costa daca se maresc taxele si impozitele? plus ca a doua masura i-ar afecta si pe ceilalti de la privat care abia mai tin romania in brate.

caramache 15-05-2010 - 21:03

” Nici usturoi n-a mancat sau pestele la cap”….
….Restul proverbului din titlu completati-l dumneavoastra.” „scris de IOAN GROSAN”

Cu cea mai mare placere observatorule islandez din insula Shri-Lanka ma conformez indemnului la munka si lupta literara proverbiala pe care l-ai lansat.

Nici usturoi n-a mancat ( sanchi pentru un ardelean ) sau pestele Grosan la cap s-a’mputzit.

P.S.
Bre peste Grosan urit mirositor, p-acilea mai spre sud de Carpati chestia cu ” Ce esti supus austriac ? ” are cu totul si cu totul alta interpretare si inteles. Dar tu Grosane, pe linga ca esti peste imputit mai esti si un tolomac prost, sfertodoct stakanovist gazar gazetar needucat si mai tantalau decit aia care aveau scoala cu o clasa mai mult ca trinu’ ( sau tzugu’ – fraiere chezaro-craiesc ), nici macar nu sti chestia asta dupa ce ti-au cazut mucii’n fasolea cu clisa si’n croampele prajite mai mult de-un sfert de veac de cind esti un kutya rezident bukalez.

oblioo 15-05-2010 - 21:31

18.02.2009

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca datoria externa a Romaniei este mult mai mica decat apreciaza analistii straini, insa ar trebui luat in considerare un imprumut din resurse externe pentru acoperirea datoriei sectorului privat.

Datoria publica externa nu implica riscul unui gol de finantare si nu pune presiune pe cursul de schimb, fiind de 10,7 miliarde euro la finalul anului trecut, din care scadenta anul acesta este suma de 1,6 miliarde euro, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

„Datoria externa a sectorului guvernamental era la 31 decembrie 2008 de 10,7 miliarde euro, din care scadente anul acesta sunt 1,6 miliarde euro. In functie de decizia guvernului si bugetul aprobat de Parlament, de deficitul bugetar, nu numai cel tintit, necesitatea de finantare poate ajunge la 2-3, chiar 4 miliarde euro”, a spus Isarescu.

http://www.ghiseulbancar.ro/articole/109/11258/Mugur_Isarescu__Datoria_externa_a_Romaniei_este.htm

cercetas 15-05-2010 - 23:53

Si cand ma gandesc ca inconstienii ca Jan l-au votat si cu mainile si cu piciorele, mai putin cu creerul

Hantzy 16-05-2010 - 06:11

#6-scamarache

Nu poci nici sa pui Nu nici DA la comment’ tau. Pentru ca nu spui de ce e-mputit la ceape grosanul … sau macra de ce-l consideri tu astfel?

Corcodel de Parpange 16-05-2010 - 07:11

N’oah, iara nu ve convine,iara datzi din clantza! Avem noi ,REGE CIOABA,IMPARAT RADULESCU1,si PRESEDINTE ba’h, pa/BAHSESCU ! NOI lam alles, ma’h alles …pulles! De noi nu se ia,nare da ce!

sorge 16-05-2010 - 12:40

El nu a vrut sa spuna 20 de ani ,ci a vrut sa spuna 20 de mandate [de cite 4 ani fiecare],in care Romania sa scape de tarele comuniste .
Asa ca anunt oficial ca predictia lui Brucan se va apropia de adevar in anul 2070 .
In rest, promisiunile din campanie …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult