Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Intermediarul şpăgii de la Vama Halmeu, donator PDL

Intermediarul şpăgii de la Vama Halmeu, donator PDL

scris de P.C.R.
5 afisari

Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al ANV Radu Traian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu, apare pe lista de donatori a PDL din anul 2004 şi 2006.

Donator PDL implicat in dosarul spagilor din vamiPotrivit datelor disponibile pe site-ul Asociaţiei Pro Democraţia, Petrescu Eugeniu a donat, în anul 2004, Partidului Democrat 298.000.000 de lei.

De asemenea, potrivit actului din 30 martie 2007, privind cuantumul total al sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice în anul 2006, conform Legii nr. 334/2006 referitoare la finanţarea activităţii formaţiunilor politice şi a campaniilor electorale, publicat în Monitorul Oficial în martie 2007, Petrescu Eugeniu a donat PDL 15.000 de lei cu chitanţa nr. 495 din 21.09.2006, informează Mediafax.

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax că omul de afaceri clujean Liviu Florian i-ar fi dat cei 130.000 de euro lui Eugeniu Petrescu, care i-ar fi dat la rândul său o mică parte din sumă şefului Vămilor, o altă parte având destinaţie politică.

Petrescu Eugeniu este un om în vârstă, omul din umbră, o persoană cu o influenţă foarte mare în PDL, care nu a ieşit în public, este aproape un necunoscut pentru cei din afară, dar are o influenţă foarte mare. El dă ordine inclusiv unor oameni importanţi. El este cel care dă undă verde şi pentru alte funcţii, nu doar în vămi„, susţineau sursele citate, care precizau că acesta a împărţit banii daţi de Nicoleta Dobrescu pentru a fi numită în funcţie.

Procurorii DNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţa instanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fost luată „în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie”, afirmau surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în încheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, prin care s-a dispus arestarea celor trei învinuiţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, se arată că procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că „solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000 de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile statului”.

Sursele citate mai spuneau că din dosar mai reiese că omul de afaceri clujean Liviu Florian, arestat în acest caz, avea o influenţă reală asupra fostului şef al Autorităţii Vămilor Radu Traian Mărginean.

Potrivit surselor citate, Liviu Florian i-a facilitat, în luna septembrie 2009, Nicoletei Dobrescu o întâlnire cu fostul şef al Vămilor Radu Traian Mărginean prin intermediul unui anume Eugen Petrescu, întâlnire în cadrul căreia Nicoleta Dobrescu a primit promisiuni că va fi numită în funcţia de şef al Vămii Halmeu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult