Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ioan Andreica, eliberat

Ioan Andreica, eliberat

scris de A.B.
6 afisari

Fostul secretar de stat din Ministerul Turismului şi Dezvoltarii, Ioan Andreica, va fi cercetat în stare de libertate.

ioan andreicaDupă mai bine de 12 ore de audieri, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis respingerea propunerii de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Ioan Andreica şi Liviu Rusu, preşedintele Consiliului judeţean Bistriţa.

Fostul secretar de stat în ministerul turismului şi dezvoltării, Ioan Andreica, preşedintele Consiliului judeţean Bistriţa, Liviu Rusu, dar şi ceilalti patru implicaţi în acest dosar au plecat liberi către casa, după o noapte întreagă de audieri.

Cei şase sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi deturnare de fonduri. Mai exact, procurorii DNA susţin că licitaţiile publice la Bistriţa erau controlate de Ioan Andreica şi de alţi doi oameni de afaceri. În schimbul unor comisioane consistente, firmele create pentru afaceri ilegale asigurau contracte cu statul. Totul, cu complicitatea unor demnitari sau a unor funcţionari. Majoritatea contractelor vizau lucrări de proiectare a unor drumuri, canalizări, reabilitări sau colectarea deşeurilor şi erau semnate de oameni fără studii, care nici nu ştiau să citească.

Contractele erau încheiate iniţial de Lazăr Popescu, iar şpaga era mai apoi împărţită. La început se dădea un avans de 15.000 de euro, iar după câştigare contractelor înte 5 și 7% din valoarea lucrărilor. Omul de afaceri Lazăr spune însă că e vorba de un dosar politic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult