Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Ioan Avram Muresan, luat cu ambulanta de la ICCJ

Ioan Avram Muresan, luat cu ambulanta de la ICCJ

scris de Ziua Veche
44 Afisari

.Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost luat cu ambulanta de la instanta suprema, dupa ce vineri acesta a reclamat o stare de rau, timp in care sedinta de judecata a continuat, avocatii invocand o exceptie de neconstitutionalitate.

In jurul orei 13.30, vizionarea materialelor audio-video in procesul lui Traian Remes a fost amanata de inalta Curte de Casatie si Justitie, in urma solicitarii lui Ioan Avram Muresan, inculpat in cauza, de a fi chemata o ambulanta, informeaza Mediafax.

Fostul ministru al agriculturii le-a aratat magistratilor ca are glicemia ridicata pe fondul stresului din timpul sedintei, motiv pentru care a cerut sosirea unei ambulante atunci cand instanta se pregatea sa studieze probele audio-video. Ioan Avram Muresan avea asupra lui un dispozitiv electronic de masurare a glicemiei pe care l-a si folosit in timpul procesului, constatand astfel ca nivelul glicemiei sale a urcat. Totul s-a petrecut in momentul in care instanta si reporterii din sala se pregateau sa vizioneze pe un monitor probele audio si video ale procurorilor DNA din acest dosar.

Anterior, avocatii au cerut judecatorilor sa ia in discutie o exceptie de neconstitutionalitate, dar instanta a decis sa amane discutarea acesteia dupa vizionarea probelor.

Cei trei magistrati ai completului care judeca dosarul „Caltabosul” au decis sa suspende pentru un sfert de ora sedinta de judecata, pentru a putea chema o ambulanta la instanta. Intre timp, ambulanta l-a luat pe Muresan, iar avocatii au sustinut exceptia de neconstitutionalitate. Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan, de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Alaturi de cei doi este inculpat si omul de afaceri Gheorghe Ciorba, pentru cumparare de influenta, in forma continuata. Potrivit rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie, in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult