Acasa Actualitate-InternaInvestigatii UPDATE Neamţ, tentativă de atentat asupra unui interlop. Bomba, dezamorsata VIDEO

UPDATE Neamţ, tentativă de atentat asupra unui interlop. Bomba, dezamorsata VIDEO

scris de Laurentiu Banches
19 afisari

UPDATE 11.50: Purtătorul de cuvânt al DIICOT a precizat că dispozitul exploziv conţinea de fapt 4 kg de C4 şi nn un kilogram, cum s-a afirmat anterior. În momentul în care geniştii SRI au trecut la anihilarea bombei, s-a auzit un zgomot puternic care a creat panică în rândul populaţiei. A fost vorba doar despre iniţierea capsei detonante a disruptorului montat pe robotul folosit de genişti. Prefectul Ilie Dumitru Haralabie Mitea a declarat pentru Agerpres că situaţia este sub control, iar zgomotul s-a produs ca urmare a activităţilor specifice pe care geniştii le-au întreprins pentru demontarea bombei de pe maşină.

„Zgomotul s-a produs pentru că geniştii au reuşit să desprindă prin mijloace specifice şi cu succes dispozitivul artizanal de pe maşină. Situaţia este sub control şi nimeni nu trebuie să intre în panică. Am informaţii că în circa o oră întreaga acţiune se va finaliza. Oricum dispozitivul nu va fi detonat în zonă, ci doar dezamorsat”, a declarat prefectul.

UPDATE 11.25: Bomba a fost dezamorsata. Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea cantitatea de aproximativ 1 kilogram substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax. Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul în care locuia proprietarul vehiculului, mai spun sursele citate.
„După dezamorsare continuă procedurile-standard, se va intra în situația de normalitate. Specialiștii vor evalua dispozitivele și ce s-a întâmplat acolo. Au mai fost astfel de situații, am avut colegi care au murit în asemenea incidente, având în vedere că brigada antitero are o tradiție îndelungată în privința intervențiilor pirotehnice”, a spus Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Neamt bomba dezamorsata Mararu

Neamt - Bomba de sub masina lui Mararu a fost dezamorsata

Poliţiştii din Piatra Neamţ au prins în flagrant şi reţinut trei persoane care montau un pachet explozibil sub maşina unui interlop din municipiu.

diicot

IPJ Neamţ: Tentativă de atentat asupra unui interlop dejucată de poliţie

Inspectorul şef al IPJ Neamţ, comisarul şef Paul Tablan, a declarat pentru Agerpres că persoana vizată de pachetul cu exploziv este Bogdan Mararu (37 ani), fratele lui Gheorghiţă Mararu (32 ani), ucis cu mai multe focuri de armă într-o cafenea din Piatra Neamţ, pe 14 noiembrie 2010. Potrivit şefului IPJ Neamţ, cei trei suspecţi sunt din Târgu Ocna, judeţul Bacău dar mai este vizată şi o a patra persoană care are calitatea de instigator şi care încă nu a fost prinsă.

Paul Tablan a adăugat că suspecţii cu vârste cuprinse între 26 şi 30 de ani, au fost prinşi în flagrant în jurul orei 02:30, fiind în vizorul poliţiei de mai mult timp. El a adăugat locatarii blocului în faţa căruia se află maşina şi în care stă şi Bogdan Mararu au fost evacuaţi iar perimetrul este asigurat.

Peste un kilogram de explozibil de tipul C4 a fost amplasat sub maşina interlopului Bogdan Mararu, au declarat pentru Agerpres surse din cadrul anchetei. Dispozitivul improvizat ar fi urmat să explodeze în momentul în care autoturismul, un Land Rover negru de peste 100.000 euro, s-ar fi pus în mişcare.

Pe 14 noiembrie 2010, Cristian Chilat, zis Falău a intrat înarmat cu un pistol în ”Cafe Latino” din Piatra Neamţ şi l-a împuşcat mortal pe Gheorghiţă Mararu, fratele mai mic a lui Bogdan Mararu. De asemenea, Falău l-a rănit cu trei gloanţe şi pe Bogdan Mararu. Falău a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Între agresor şi victime au existat relaţii conflictuale de-a lungul anilor soldate cu incendieri de autoturisme de lux şi violenţe. Situaţia a degenerat odată cu tentativa de asasinat asupra lui Dumitru Mironescu, un alt interlop din Piatra Neamţ, prieten cu Falău.

1 comentariu

circumspect 11-01-2013 - 14:20

Vrajeala de 2 lei, scoasa pe piata pentru a escamonta scandalul din justitie, si mai ales pentru Infractiunea lui Umbrarescu, slugoi declarat al lui besescu, si care ar trebui trimis la puscarie pentru infractiunea la regimul armelor si munitiilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult