Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Iulia Ionescu a plecat de bunăvoie la Suceava, la mănăstire

Iulia Ionescu a plecat de bunăvoie la Suceava, la mănăstire

scris de G. D.
5 afisari

Iulia Ionescu a plecat de bunăvoie spre Suceava și se pare că a ajuns la un lăcaș de cult, deși Patriahia neagă acest lucru. Poliția a declarat că fata nu a fost victima niciunei infracțiuni.

Iulia Ionescu, un copil fascinat de viața monahală

Iulia Ionescu, un copil fascinat de viața monahală

Iulia Ionescu, fata dispărută din Bcurești, în vârstă de 15 ani a ajuns în Suceava pe cont propriu, cu ajutorul banilor obținuți din vânzarea telefonului și lânțișorului de auro, și a ajuns într-o mânăstire sau o instituție similară, unde s-a îmbrăcat în haine monahale. Potrivit reprezentanților CFR, fata a ajuns în gara Suceava îmbrăcată în negru, în haine de călugăriță, dar s-a dezbrăcat ulterior. Ea a fost însoțită de un călugăr sau un preot, care i-a cumpărat biletul spre casă și care a și convins-o să se întoarcă la părinți. Această persoană a fost sesizată la casele de bilete din gara Suceava, dar informația nu a fost confirmată oficial.

În tren, Iulia a fost remarcată de șeful de tren, care a decis să vorbească cu ea în zona Pașcani.

Alina Predescu, purtătorul de cuvânt al CFR Călatori, a prezentat versiunea șefului de tren: „Era îmbrăcată în negru, în haine de călugăriță, la plecare din Suceava. După care ea s-a schimbat. La început, angajatului nostru doar i-a atras atenția, i-a trecut prin cap că ar putea fi ea, dupa care, la o alta trecere prin dreptul compartimentului, s-a uitat mai bine și i s-a părut că seamănă foarte bine cu fata din presă. Și a anuntat poliția”.

Fata a fost preluată de poliție la Focșani și transportată la București. Imediat au fost anunțați părinții, însă tatăl fetei a fost circumspect. „Aș vrea să fie adevărat, dar aș vrea să fie și o confirmare oficială. Să nu creem alte confuzii. Aș vrea ca Iulia să fie în acel tren și să ajungă cu bine acasă”, a declarat cu speranță în glas tatăl Iuliei, Daniel Ionescu, la aflarea veștii că fiica sa a fost găsită într-un tren.

Șeful Poliției Române, Petre Tobă a declarat că fata este în regulă, nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost preluată de ofițerii IGPR.

Aseară, târziu, Iulia Ionescu a ajuns acasă, fiind predată de polițiști părinților.

Traseul fetei în Suceava urmează să fie verificat și confirmat, deoarece Patriahia Română a anunțat că a verificat toate mănăstirile din Suceava și nicăieri nu a fost semnalată prezența Iuliei. De altfel, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că orice mănăstire sau preot care se confruntă cu un astfel de caz este obligat să anunțe Poliția.

3 comentarii

ancuta 16-02-2014 - 15:59

Un articol care incearca sa explice NIMIC!
Cert este doar faptul ca fetita are nevoie mare de raspunsuri la intrebarile ei, inca nespuse!

justice 17-02-2014 - 02:13

Daca pasagerul Iulia Ionescu detinea bilet de tren valid pe acea ruta si cu toate acestea a fost luata impotriva vointei ei de catre politie fara sa fie acuzata de vreo fapta ilegala, atunci politia poate fe acuzata de retinere ilegala de persoane.

Cred ca ar trebuii ca politisti sa fie dati in judecata.

pathfinder 17-02-2014 - 09:47

Esti cu pluta.
E minora declarata disparuta.

„Justice” … my ass!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult