Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Jaf la bancă în ajunul Crăciunului

Jaf la bancă în ajunul Crăciunului

scris de D.S.S.
6 afisari

Un jaf armat a avut loc luni seara la o bancă din Capitală, din zona Pipera.

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, o persoană având faţa acoperită a pătruns în sediul băncii din sectorul 1 iar sub ameninţarea armei ar fi sustras o sumă de bani după care a fugit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Cosmin Zamfir, a declarat, pentru Agerpres, că atacatorul avea în mână un pistol despre care poliţiştii încă nu ştiu dacă era unul adevărat sau era de jucărie. ”Acesta a intrat în sediul băncii de pe Şoseaua Pipera, ameninţându-i pe cei doi lucrători care se aflau în bancă, un bărbat şi o femeie. Aceştia au apăsat imediat butonul de panică dar, sub ameninţare, angajatul băncii a deschis casa de bani, de unde agresorul a sustras o sumă de bani pe care a băgat-o în rucsacul pe care-l avea asupra sa, părăsind apoi în fugă locul incidentului”, a precizat Cosmin Zamfir.

În timpul anchetei privind jaful produs, luni seară, la o bancă din zona Pipera din Capitală, poliţiştii au descoperit o serie de nereguli. Cea mai gravă a fost aceea că banii erau ţinuţi într-un seif care nu era asigurat, deşi cu numai o zi înainte de jaf poliţiştii le făcuseră celor de la bancă instructajul cu privire la păstrarea banilor în sediul sucursalei.

Angajaţii băncii ar putea avea, astfel, o parte din vină în faptul că atacatorul nu a fost prins. Dacă banii ar fi fost depozitaţi corespunzător într-un seif asigurat, cu temporizator, care nu poate fi nici spart, nici deschis fără să fie alertată firma de pază, atacatorul ar fi fost, cel mai probabil, prins la locul faptei.

Acum, banca jefuită ar putea fi amendată de Poliţia Capitalei, iar ulterior şi-ar putea recupera banii prin sancţionarea angajaţilor care nu au respectat regulile. Jaful a avut loc la sucursala Raiffeisen din Şoseaua Pipera numărul 21-23.

3 comentarii

Tom Cc 25-12-2012 - 20:33

o prostie Legea care elimina paza umana din BANCI !!!

digital 25-12-2012 - 20:42

hahaha!
……..atacatorul avea în mână un pistol despre care poliţiştii încă nu ştiu dacă era unul adevărat sau era de jucărie.

da,rucsacul….cât costă rucsacul?!
hahaha!

ciufulici 25-12-2012 - 21:49

Politia sa faca imediat o lista cu bancile care fac la fel, sa o puna la ziar ca sa stim si noi si sa le fie rusine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult