Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Jandarmii din Afganistan, decoraţi la MAI

Jandarmii din Afganistan, decoraţi la MAI

scris de M.A.
24 afisari

76 de jandarmi care au fost în Afganistan au primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”. De asemenea, 29 de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi au fost avansaţi în grad, înaintea expirării stagiului minim, cu prilejul zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

Jandarmii din Afganistan, decoraţi la MAI

Jandarmii din Afganistan, decoraţi la MAI

Luni, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a participat la Ceremonia de medaliere a Detaşamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregătire sub egida NATO, în Afganistan. “Întâlnirea cu dumneavoastră reprezintă un moment emoţionant, cu atât mai mult cu cât suntem în preajma Zilei Naţionale a României. Am primit mesaje de felicitare de la comandanţii străini, fiind asigurat că aţi cooperat cu ei la cele mai înalte standarde. V-aţi întors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume, şi ne-aţi făcut să fim mândri de dumneavoastră”, le-a spus ministrul jandarmilor prezenţi la festivitate.

Comandantul contingentului a oferit ministrului Mircea Duşa Drapelul Detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale care desfăşoară misiuni în Afganistan. Contingentul – format din 76 de jandarmi sub comanda maiorului Moloiu Victor – a executat cea de-a treia misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan în perioada mai – noiembrie 2012.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult