Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Jefuitorii Rodipet si-au exercitat influenta in mass-media si politica

Jefuitorii Rodipet si-au exercitat influenta in mass-media si politica

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Procurorii DIICOT acuza in actele de invinuire a noua persoane, in frunte cu fratii Mehdi si Hassan Awdi – patronii societatii de difuzare a presei Rodipet, ca „grupul a operat conform unei anumite discipline si unui anumit control la nivel national si international si si-a exercitat influenta in mediul politic, in mass-media, in sectoarele economiei, caracteristici esentiale care confera putere si autoritate crimei organizate” – anunta agentia MEDIAFAX.


Potrivit sursei citate, in fundamentarea acestor afirmatii, procurorii DIICOT au expus pe larg, in rezolutia de incepere a urmaririi penale pe numele celor noua persoane, unele dintre contractele paguboase ale Rodipet cu alte firme ce se aflau sub controlul fratilor Awdi, miza fiind aceea de a scoate resurse banesti considerabile din patrimoniul Rodipet in patrimoniul firmelor lor. „Fata de cele expuse, putem concluziona ca in perioada ianuarie 2004 – decembrie 2009 a fost initiat si constituit un grup infractional organizat care a avut ca scop insusirea, folosirea si traficarea sumei de 35,5 milioane de euro (149.278.004 de lei – n.r) provenind din fondurile societatii Rodipet si transferul ulterior al sumelor de bani si bunurilor cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de delapidare in scopul disimularii originii ilicite a acestora”, se noteaza in rezolutia de incepere aurmaririi penale. Procurorii DIICOT au declansat la 17 iunie 2010 urmarirea penala fata de fratii Awdi si complicii lor, pentru fraudarea cu 35,5 milioane de euro a societatii Rodipet, dupa privatizarea acesteia in conditii mai mult decat dubioase. Anchetatorii DIICOT au efectuat marti 24 de perchezitii la diferite adrese din Capitala si cateva municipii resedinta de judet in vederea ridicarii de probe care sa dovedeasca activitatea infractionala a grupului.

 

Sustinerile din dosarul penal al DIICOT, privitoare la influentele exercitate in presa si mediile politice si economice, indica una din vulnerabilitatile care afecteaza siguranta nationala mentionate in Strategia Nationala de Aparare inaintata Parlamentului de catre seful statului.

0 comentariu

geek-a-contra 22-05-2010 - 07:06

ma intreb care ar fi fost titlul articolului daca antonescu ar fi anuntat ca nu sustine motiunea psd… „s-a rupt idila dintre antonescu si ponta”? ca parca asa era un articol de mai acu’ saptamina.

oricum, ca ziuaveche este la remorca pdl se vede din modul in care este reflectata criza: in afara de citeva reactii conventionale si strict de fatada in rest „criza in Ro? nu se ezista asa ceva….”

ps. scoateti, dreaq, chestia cu codul de autentificare ca nu cred ca are cineva de gind sa va trimita spamuri in automatic mode. este doar o pierdere de timp si o frasuiala inutila.

caramache 22-05-2010 - 13:29

….Crin Trandafirescu le vrea si prin fata si prin dos pina’n maduva privatului sau os. Sa mai zica careva ca pe plaiurilii muioritice nu se pupa tontzii in Peatza ‘dependntii la care tzin cu totzi dintzii lor de pushlamale national socialiste labelar demonstrate.

nik 23-05-2010 - 05:29

votezi ori ce propune pacaliciu pesedist pai tu nu mai ai nici o idee cat de tampita ar fi atunci esti o remorca si cand se va rupe protapu te vor debarca de la conducerea pnl.pesedeul se foloseste de pnl ca de un cobai .lasa pe alti ca esti depasit dute inapoi la muzeu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS